As12345 Merhabalar kızlar🌼9 ay kontrolünde doktor d vitaminini ve demir vermeyi kes dedi. Ama ebeye aşı için gittiğimizde kesmemeni öneririm en azından 1 yaşına kadar dedi. Doktora güvenmek istiyorum ama içimde de Bi kuşku oluştu sizler neler yaptınız? Sonuçlarınız nasıldı? Cevaplarsanız sevinirim. bebeğimin tahlil sonuçlarını görsel atacağım..
Show_must_go_on As12345 Tahlil sonucuna göre bırak demiş olabilir ama bildiğim kadarı ile d vitamini 1 yaşına kadar kullanılmalı
Ysmndmrl As12345 bende 9. Ay kontrolünde kan değerlerine baktırdım haziran ayıydı sonuçlara göre bıraktırdı yaz geldi d vitaminini aralık ayına kadar kullanma aralık ayında başlarsın dedi. Öyle söyleyince bıraktım bende geçen ay yaptırdım testlerini 18. Ayda değerleri normal çıktı yani d vitamini de kan değerleride iyi geldi
SetenayCo As12345 D vitamininin fazla kullanımı bıngıldağın erken kapanmasına yol açabilir, bıngıldağını kontrol ettiyse ona istinaden söylemiştir. Zaten yaz geliyor d vitamini ihtiyacını doprudan güneşle teması halinde 6 dakika içinde alabiliyor. Doktorumız bize de yazın d vitamini kullanmanıza gerek yok demişti.
As12345 Show_must_go_on 20 üzeri olması gereken değer bizde 56. Ebe de 1 yaşa kadar vermelisin dedi. Doktor bıngıldağın erken kapatır verme dedi🥴🥴
As12345 Hem demir hem de demir bağlama kapasitesi referans aralığına göre düşük. Ama bırak dedi işte 🙄ebe de devam et deyince napacapımı bilemedim..
As12345 Bir de karaciğer enzimleri yüksek çıkmış bebek kan alınırken çok mu ağladı dedi. Ben de evet bulamadılar damarını deyince o zaman ondan olmuştur dedi. Şimdi sen internetten araştırırsın kesin kanser felan çıkar üzülürsün dedi ben şok oldum tabi.🙄 Bu konuşma tarzından dolayı da güven duyamıyorum maalesef.
As12345 Ysmndmrl anladım canım. Ama demir konusu ve karaciğer enzimleri ile ilgili dedikleri çok aklımı bulandırıyor
As12345 SetenayCo inanır mısınız hiç kontrol etmedi. Kapıdan girer girmez neden geldiniz dedi. 9 ay kontrolü için dedim. Hemen kana gidin öğle sonu gelin dedi o kadar. Hatta öğle sonu bebeği getirmenize gerek yok dedi. 🙄 Yani herşey kapının önünde konuşmayla bitti… Bakmayacak mısınız dedim ebe aşı yaparken bakar dedi..
SetenayCo As12345 Enteresan bir doktor, zorla çalıştırılıyor herhalde 🤷 O zaman en azından demire 1 yaşa kadar devam edin. Havaların güneşli olduğu günlerde de d vitaminini güneşten alın, dışarıya çıkamadığınız günlerde d vitamini takviyesi verin.
Biz3kisiyiz_ As12345 aylık kontrol sadece kan değil . Çocuğu soyup boy kilo baş çevresi bıngıldak kulaklar kalp ciğer boğaz genital bölge karın herşeye bakması gerekiyor. Bizim doktorumuz bunları yapıyor. Çok memnunum doktorumuzdan ama artık değiştirmek zorunda kaldık 🤦🏻♀️ bu arada bizim demir ve d vitamini de değerleri iyi çıktı demir ilacını kıyma yiyorsa verme dedi yemiyorsa ver dedi. D vitamini de 2 yaşına kadar kullan dedi yazları değil kış aylarında kullan dedi.
As12345 SetenayCo diğer kontrollerde çok ilgiliydi ama o gün ne oldu anlamadım. Yanında biri vardı ve banka promosyon meselesi konuşuyorlardı🙄sanırım böldük🙄🙄
As12345 Biz3kisiyiz_ bizim konuşmamız sadece bahsettiğimiz kadar oldu. Şok olmuş Bi vaziyette çıktım odadan. Ki önceden çok ilgiliydi. Onlara ebe bakar dedi. Ben de o yüzden bişey diyemedim..
As12345 SetenayCo biraz azarlar moddaydı. Hadi desem ki ben sıram gelmeden girdim kapı tıklatmadım ya da üslupsuz konuştum tamam anlarım ama inanın hiç bir problem oluşturabilecek Bi tavrımız olmadı olmaz da saygımı asla eksik etmem. Anlamlandıramıyorum.. Yeni doktor arayışına gireceğim galiba..
SetenayCo As12345 İşte sorun da bu. Siz hemen acaba yanlıl bir şey mi yaptım diye kendinizi sorgulayıp üzülüyorsunuz. Hayır sevgili anne, o doktor işini düzgün yapmayan biri. Hiç canınızı sıkmayın. Yaşadığınız şehirde ikinci bir alternatif varsa değerlendirin.
As12345 SetenayCo devlet hastanesinde olup da hastalarla üstten konuşmayan çok nadir hekim var (karşılaştığım). Maalesef insanımız neden bir yerlere gelince bi hallere giriyo anlayamıyorum. Muhakkak ki çok hastası var muhakkak ki yığılmalar çok boğucu ama bu benim hatam değil. Ahh ahh neyse boşverelim ☺️ben özele gitsem daha içime sinecek sanırım. En azından ilgilenir, güzelce konuşuverirler☺️
SetenayCo As12345 Ben dün özeldeydim, çok büyük fark beklemeyin maalesef. Sadrcr biraz daha fazla zaman ayıtma şansları var. İyi doktorlara sözüm uok ama son zamanlarda iyi doktor bulmak iyice zorlaştı. Size bol şans ve sağlık dilerim 🦋