Miracinannesi0 ben küçüklükten beri evde muhabbet kuşumuz vardı. Ölümlerinde çok büyük üzüntü yaşadığımı hatırlıyorum çocukken . Yine de evlenince bir muhabbet kuşu aldım 2016 da. Daha bebekti tabi, alırken erkek demişlerdi ama dişiymiş meğerse. Çok tatlıdır, hep elimize konar , genelde lamba üzerinde durur açık olduğunda. Ama öyle tutayım seveyim istersem ondan pek hoşlanmaz. Heryeri pislik götürüyor evet tüy kaka , özellikle açık olduğunda koltuklar halı falan batıyor. Çok güzel konuşur maşAllah. Ablamın yeğenimin ismini söyler şampiyon Cimbom, kendi ismi lila mesela lilişkocum der, annişkocum der, koş koş babacık bunlar klasik zaten 😬 suyunu yemini düzenli koyup kafesi de temizleyince sıkıntı olmuyor. Kraker alıyorum Ballı meyveli, mineral bloklar oluyor portakallı falan onlardan alıyorum. Ama mesela ben hamilelik lohusalık derken bir süre ilgilenemedim, biz annemlerde kaldık o da orda kaldı falan bana küstü diye üzüldüm , bir gözü kapanmıştı benim yüzümden oldu bana küstü ölecek diye oturup ağlamıştım mesela ama sonra serum dökmüştüm gözü açıldı ☺️ taşıma kafesi var annemlere giderken onunla götürüyoruz. yaşlandıkça üzülüyorum , bir de yanına arkadaş almadım diye vicdan yapıyorum yalnız kaldığı için. Bebeğim 19 aylık , seviyor zaten hayvan olarak, henüz bir zarar girişiminde bulunmadı , ama üstüne konunca falan korkuyor.
Şu sıralar da biraz rahatsız sanırım çünkü kakası beyaz olmuş. Bakalım ilaç ve vitamin veriyorum inşAllah iyileşir biran önce ama yaşlandı da , bunlar üzüyor insanı ☺️☺️ inşAllah daha uzun ömrü vardır Amin 🥰