2_anne_ Merhaba kızlar. Ne zamandır yazmak istiyordum da bir türlü fırsat olmadı. Bir de komik gelir belki diye çekindim açıkçası ama burada deneyimli çok anne var o yüzden ben de yazayım dedim. Bebeğim 2 aylık. Sürekli yan yatırma kafası sivri kafası öyle kalır diyorlar. Ve bu söylemlere gülsem de kafaya takmamaya çalışsam da bir süre sonra insanın canı sıkılıyor ister istemez. Benim bildiğim bu aylardaki bebekler beslenirken uyuyakaldığı için yan yatırılır. Düz yatıran var mı hiç. Eskiler başın yanına sabun koyup kafanın duzlestigini sanıyor ama ben de araştırdım belli bir aydan sonra bebeğin kafası şekilleniyormuş. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Elika00 2_anne_ evet canım bende hep sağ sol yatırdım arkaya doğru sivri oldu. Gündüz ben uyanıkken bebeğimi sırt üstü yatırıyordum yanından ama asla ayrılmazdım bir dakika bile. Çünkü çok kusan bir bebekti. Öyle öyle düzeldi. Sen yanındayken gündüzleri düz de yatır mutlaka. Hatta yüz üstü de yatırabilirsin en rahat o şekil uyuyolar. Tabi ki yanından ayrılma
Arennsare 2_anne_ doğduğu günden beri bir sağ bir sol yatırdım düz yatırmadım şuan bebeğim 11 aylık ve kafa şekli çok güzel arkadaşım da sırt üstü yatırmış bebeğini onun da arkası düz olmuş bence kimseyi sinleme bir sağ bir sol koy bebeğini
motherofLeyla 2_anne_ valla bizimkininde sivri, beşikde yatıyor mecbur sağ sol değişimli yatıyor, uyumadığı zamanlar normal yatağa yatırıp düz tutuyorum kafasını ama durduğu en fazla 10 15 dk bu süredede düzelir mi bilmem daha 27 günlük bizimki
2_anne_ Elika00 ben de hep sağ sol yatırdım arkası sivri biraz. Gündüz de başında duramıyorum sürekli. Emerek uyuduğu için de kusar diye endişeleniyorum o yüzden. Düz de yatırmaya çalışayım o zaman 😞
heygorl Doğru söylüyorlar sürekli aynı yöne yatarsa boyun eğriliği ve kafa eğriliği yaşama ihtimali yüksek ki biz yaşadık. Sürekli yönünü değiştirmelisiniz
2_anne_ heygorl sağ ve sol sürekli değiştiriyordum ama sivrilik var biraz. Fazla emiyor kusuyor o yüzden düz yatirmiyorum ben de. Ama sürekli kafası öyle kalır söylemleri olunca sormak istedim. Uyuyunca fazla yanında da kalamıyorum gündüz işim oluyor, kusar diye korkuyorum. Bundan sonra dikkat ederim artık
Elika00 2_anne_ ben Tv izlerken yanımda uyutuyordum canım gündüz ya da akşam al yanına yatır düz bi şekilde düzelir
GokceOrmanci Kesinlikle doğru söylüyorlar. Ne yazikki yatış şeklinden dolayı kafa yapısı örnek bı çok bebeğimiz var. Bende dikkat ettim bu duruma. 2 saat sagaysa 2 saat sola sonra düz yatırdım dengeledim.
2_anne_ GokceOrmanci hiç düz yatirmiyordum ama bundan sonra ben de bir sağ bir sol bir de düz yaparım artık.
2_anne_ GokceOrmanci çok müdahale edildiğinden belki de dikkate almak istemedim. Pazartesi doktora gideceğiz soracaktım da ondan önce buraya da yazıp paylaşmak istedim. Teşekkür ederim
GokceOrmanci 2_anne_ kaç aylık bebeğiniz yazdiysaniz ben kaçırmış olabilirim ama daha geç değildir şimdiden dengeleyin
glsmatlls Güvenli uyku şekli sırt üstü yatıştır. Emzirdikten sonra da öyle yatırabilirsiniz. İçiniz rahat etmiyorsa sesini duyabileceğiniz şekilde yakınınızda tutun gündüzleri ve sırt üstü yatırın yoksa şekil bozukluğu oluşabilir
2_anne_ glsmatlls sırt üstü yatıyor ama kafasını çeviriyor sağ sola. Ama düz de durması lazımmış. İlk bebeğim bilmediğim çok şey var. Teşekkür ediyorum
GokceOrmanci 2_anne_ daha geç değil canım simdiden dengele onu. Kendini korkutma ama halolmucak bişey değil dikkat edersen. İlk aylar kusma boğulma tehlikesi oluyo zaten. Gündüzleri yanındayken düz yatır akşamları sağ sol yap o zaman kusmasindan korkuyosan. Bu kusma olayı 1 ay sonra düzene girer zaten.
glsmatlls 2_anne_ yastıklar var ortası göçük bi onlara bakın isterseniz, benimki de çeviriyordu öyle minik yastık kullandım :) rica ederim
2_anne_ glsmatlls onu ben de gördüm de ne zaman kullanılması gerek bilmediğim için almadım. Onlara bir bakayım o zaman 🌸
sehpayacarpanserceparmak_ Bende merak ediyodum bunu kafa sekillendirici yastik aldim onu kullanmak icin erken mi kizlar