Kaanmamy Kızlar oğlum tam 61 günlük doğum ve devamında biraz sağlık sorunlarımız oldu o yüzden bebeğime pek diretemedim çok kilo verdi vs şükür şimdi toparladık ilk hastanede hemşirelerin ısrarıyla silikon meme ucuna başladık oysa ilk doğduğunda sütüm bile yokken ucu olmayan memeleri emiyordu daha rahat emsin dediler sonra süt alerjisinden dolayı çok kilo verildi mama eklendi hayatımıza biberon girdi bebek hem meme ucu hem biberon meme reddi yaptı bir hafta hiç emmedi bir şekilde sağ mememi silikon uçsuz tutturdum nerdeyse 25 gündür çok güzel emiyor o emdikçe sağ göğsümde süt arttı ama solu bir türlü tutmuyor bende sürekli sağım yapamıyorum zaten huzursuz uykuları iki dk uyudumu ev işi çamaşır yemek yapmaya çalışıyorum her şeyi yarım yamalak ama sol memede süt artık 20 cc bile çıkmıyor var mı sol memede hem süt arttırıcak hemde memeyi bebeiğime tutturabileceğim bir tavsiye bu bir gek benim mi başıma geldi
Bsk Kaanmamy ben de benzer durumdayım sol memeyi çoğu zaman almıyor o yüzden süt de iyice azaldı gibi hissediyorum ve çok üzülüyorum
Masaldyg Kaanmamy ben de aynı durumdaydım ama ne yaptım ne ettim tutturdum iki ay sonra. Tüm pozisyonları denedim. Bize zor geldiği için se biraz diretmiyoruz ama iki memeyi emmesi çok önemli sonrası için. Her gün deneyin illa ki tutacaktır. Tüm emzirme pozisyonları deneyin
Yekbarnes Kaanmamy benim büyük oğlum da tek meme ile büyüdü, ne yaptıysam sağ memeyi almadı asla, öyle 2 sene emdi tam . Ama sağmadıkca ya da emmedikce süt artmaz. Sağmaya çalışın Bizim de 2 haftadır meme reddi vardı tam anlamıyla gecti sayılmaz ama bem şöyle yaptım şırıngaya anne sütü ya da mama doldurdum memeyi ağzına götürünce yandan şırıngayı sıktım, oylelikle alıyor
Winky Kaanmamy benim ki de solu alıyordu sağı bir türlü tutturamıyordum terse geliyordu 2 aylıkken falan artık emmeye başladı güçlenince. Ama sürekli teklif ettim solu emerken yavaşça bırakıp diğerine kaydırdım pozisyonu bozamdan bazen emdi bazen anladı emmede hep sıkıntılıydık. Hep denedim yine de 2 ayından sonra artık rahat almaya başladı gene meme reddi falan zorlandık ama çok şükür yatarak gezerek bi şekilde emiyor. Bide sağmaya çalış 5 dk bile sağsan azalmaz sütün az geldikçe de o taraftan vazgeçer.
Ardenboli Kaanmamy tam 60 günlük bnmde bebıs , sol memeyı canı ısterse sabah sılıkon uçla verebılıyorım tek , çok azaldığı ıcın sağım yapmayı bıle unutuyorum , tek memeyle beslenıhor, mamayla destekliyorum , tek memede olsa biraz da olsa verıyorum 🙁
Mertiko Bende aynı şeyleri yaşadım ilk silikonlu verdi hemşireler sonra bi anda istemedi silikonu memeyi verince kabul etti bende solu kabul etti silikonu unutsun diye 2 gün solu verdim şimdi sağı almıyor daha 18 günlüğüz
Kaanmamy Masaldyg deniyorum her seferinde inat edersem dövmüşüm gibi bağırıyor bir bebek çığlık atar mı ağlamıyor çığlık atıyor netten de baktım hep deneyin ama ısrar etmeyin diyor inş bende başarırım
Cerenkg6 Masaldyg benim oğlumda 35 günlük solu tuttu ama sağ göğsüm çok yara. Bir düre emzirmiyırum makine ile sağıyorum kremler falan tam toparlanır gibi oluyor silikon uçla veriyorum hop yarık büyüyor. Göğüs ucumun ortası tamamen yarık çünkü ucu yok kenarlar esnedi ama ortası boş. Ne yapacağımı bilmiyorum çok çok canım sıkılıyor.
EcrinMelek1- @Kaanmamy bende ikisinide tutmadı silikonla başladık sonra sarılık olduğu için sürekli uyudu yani uyandıramadık bı türlü sağma makinası yoktu mama verelim dedim eşime biberonla verdik sonra makine aldık sağ göğsüm mastit oldu malesef iltihaplandı şişti ucu iyice küçüldü bu sefer silikonla bile tutamadı sol göğsümü ise 2 aylık olunca silikonsuz tutmaya başladı şuan 5 buçuk aylığız ve sağ göğsümü hâlâ emmiyor solla yola devam sağ göğsümü sabah akşam sağıyorum biberonla veriyorum çok şükür meme reddi yaşamadım inşallah yaşamam 🤲 benimde sağ göğsüm de sağdığım da 5cc filan çıkıyordu bestlak damla kullandım sonra hipp marka çay kullandım onlar bende işe yaradı sizde deneyebilirsiniz yeşillik salatası havuç bunlar da süt artırıcı diye biliyorum
Yekbarnes Cerenkg6 geçmiş olsun makine daha çok yara yaptı benimkini. Lansinoh sürüp üstünü silikon göğüs kapağı ile kapatıyorum
Kaanmamy Cerenkg6 bende tek meme emzirdiğim için memem bildiğin yarıktı tek meme olunca da uzun emiyor mecbur veriyorsun ama ağlayarak tepine tepine verdim eczaneden bir ilaç aldık o kadar hafifletti ki yarık geçti mi hayır ama günden güne daha iyi artık emzirirken ağlamıyorum GARMASTAN POMAT eczacı emzirdikten sonra pamukla sil öyle sür dedi bebek emmeden önce de pamukla siliyorsun ben kaynamış ılık suyla siliyorum mavi bir krem ama tavsiye ederim kremle bir de göğüs kalkanı kullanıyorum philips aventin dene istersen
Cerenkg6 Kaanmamy onu da denedim o da iyi gelmedi ilk doğumumda iyi gelmişti :( tekrar deneyeyim bakalım teşekkür ederim
AnnaKarenina_ Kaanmamy 3 aylıktan beri sol gögsümü tutmuyo 17 aylığız sağ gögüsten devam pozisyonu değiştirn belki tutabilir o şekidle