Linannesim Yenı yogurt mayaladım tadı ekşi olmus bebegıme vermeyeyım mı bozulmus mu daha dun yaptım anlamadım hanı koy yogurdu eksı olur ya tadı oyle vereyım mı bılemedım tatlı olması gerekmez mıydı
Asliihnnomerr Linannesim sütüne ve mayasina göre degisir. Ben de hep ekşi olmasini isterim ama mayhoş olur . Ekşi severim kopurte kopurte ayran yaparım güzel olur yani. Bebeğiniz severse yiyebilir benim oğlum çok severdi.
Deniz32 Linannesim mayanız ekşiyse veya olması gerekenden sıcak mayaladıysanız yoğurt ekşi olabiliyor ama ekşi olsa bile yoğurt bozuk olmuş demek değildir
Nazendehanim Linannesim Yetişkinler için ekşi yoğurdun faydaları varken bebekler için aynı etkiyi gostermeyebilir. Çok küçük ve sindirim sistemleri çok gelişmemiş olduğu için rahatsız edebilir. Benim yeğenim ekşi yiyordu tatlinyogurt yemiyordu resmen ama ben çocuğuma yedirmezdim 🌸
06Sena123 Sütün olabildiğince ılık olmasına ve mayayı yani yoğurdu az bi su ve ılık olan süt ile açar bir tık tuz ve şeker koyarsanız üstünüz ekşimeyecektir denendi onaylandı