momft25 Merhaba anneler deri testi yaptırmak istiyorum bebeğim için ama genel olarak tüm besinlere bakılmadı belirli şeyler seçildi 5 6 tane ama ben bakılmayan gıdalardan da şüphe duyuyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu ? Size hepsi bakıldı mı ?
Angelangelll momft25 daha genel şeylere bakiyolar çok fazla değil. Kuruyemiş süt yumurta gibi ana besinlere sanırım bizim öyle olmuştu.
Denizgozlum momft25 şüphelendiğim besinleri doktor yanımda getirmemi istedi. Onlara da baktılar. Patates, şeftali, bezelye, havuç vs götürmüştüm. Patates, şeftali ve bezelyeye alerjisi çıktı. Süt yumurta kuruyemiş alerjisi de var
momft25 Honeymoon süt yumurta kuruyemiş olarak bakıldı ama mesela domateste olabilir neye göre bakılmadı anlamadım
momft25 Angelangelll bizimde bu şekilde bakıldı süt kuruyemiş yumurta ama yani yinede alerji bu bilemeyiz belki limonda olacak belki susam niye bakılmıyor anlamış değilim
momft25 Denizgozlum bize hiç böyle bir şey demedi testte hepsine bakma şansı yok o zaman böyle istediyse sizden
Denizgozlum momft25 bizim de ilk yaptıkları deri testinde 4 aylıktı sadece kendileri bir şeyler baktıklar temel şeylere baktılar. İkinci deri testinde 8 aylıktı başka doktora gittik. Ek gıdada alerji yapanların vücudunda ki tepkisinin fotoğrafını çekmiştim. Öyle olunca alerji yapan hepsini yanında getir dediler. Bu deri testinde bakılması gereken besin o kadar çoktu ki iki koluna yetmez diye sırtından yaptılar. Çok zordu bizim için. Bu gittiğim doktor herkese aynısını diyor. Alerji yaptıpını düşündüğün besinleri yanında getirttiriyor kemdi baktıkları dışında. Ama her şeye kendileri bakmaları imkansız çünkü her şey alerji yapabilir. En çok görülen alerjenlere bakıyorlar o yüzden. Mesela bizim polen küf toz alerjimizde varmış. Bu 13 aylıkken yapılan testte ortaya çıktı. Daha önce bakılmamıştı hiç
Lululi momft25 istedğiniz besinlere bakılıyor bütün besinleri yapmaları imkansız şüphelendiklerinizi söylüyorsunz ben öyle yaptım sadece tavuk ve kuzu etine çıkmadı diğer şüphelendiğim herşeye çıktı deneyerek bulduklarım oldu patates avakado gibi Kan testi yaptıklarımız susam mercimek dana eti inek sütü yumurta buğday gibi şeylere çıktı çoklu besin alerjisi
momft25 Lululi ama mesela susama bakılmasa siz diğer alerji çıkanlara diyet yapsanız bile düzelmez diye düşünüyorum hepsine dediğim genel alerjik besinlere bakılması gerekirdi