ilosasell Kızlar ben şöyle yapıyorum mükemmel limonata oluyor hiç acı olmuyor dediğiniz tarifiniz var mı? Geçen yıl 2 limon 1 portakal mı 1 portakal 2 limon mu öyle bişey yapıp derindondurucuya koymuştum ama yinede acı bir tat vardı beğenmemiştim.
sunflower01 ilosasell 8 -10 adet limonu yikayip 4 parçaya bölüyorum kabukları ile beraber tabiiki Ona da bir su bardağı kadar şeker ekleyip elimle kapta yogurur gibi sıkıyorum iyice kabulalrinin özü ve vitaminleri de geçiyor sonra su ekleyip elek ile süzüyorum sürahi içine şekeri az ise karıştırdıktan sonra yine ekliyorum damak zevkimize göre… Ne acı oluyor ne de ekşi… afiyet olsun
Ruzz-Batu ilosasell ben 1 portakal 2 limonu dondurucuya koyuyorum once 1 bardak sekerle birlikte bir guzel rondodan geciriyorum sonra onj tulbente alip 3 litre suyla yavas yavas ezdirerek ovaliyorum cokta guzel oluyor acida olmuyor
sessizkuzucuk ilosasell Limonataya acılık veren limonun beyaz kısmı, ben limonata yaparken donuk bi şekilde çıkardığım limonları kesiyorum beyaz kısmı atıyorum. O şekilde acı olmuyor 🌷
ilosasell Ruzz-Batu evet bunu bende yaptım çok beğenmedim acaba limon veya portakaldan kaynaklı olabilir mi
sunflower01 ilosasell yok vala adı üstünde limonata limondan yapilmasi gerekir karıştırmam karışık sevmem yani