Nis Merhabalar Bebeğim 20 aylık odasını 6 aylıktan beri ayırdım. Hep kendine ait odasında yattı tabi artık büyüdü yataktan rahatlıkla çıkabiliyor dolayısıyla bende odasının kapısını kapatıyorum kapıyı açamıyor. Kapıyı aralık bıraktığım günler gece birçok kez kalkıp yanıma geldi. Kapalı olduğunda ise kesintisiz yatıyor. Sabahları kalktığında biraz odasında oyuncaklarla oynayıp kapının önünde bana seslenip kapıya vuruyor bende ona uyanınca yanına gidiyorum. Fakat sanki odada kitliymiş gibi geliyor üzülüyorum yani bilemiyorum kapıyı kapatmalı mıyım yoksa aralık mı kalmalı ihtiyacı olduğunu düşündüğü her an yanıma gelebilmeli mi yoksa odasından çıkmamalı mı ? Psikolojini nasıl etkiler acaba ? Konu hakkında bilgisi olan var mı ?
whitechocolatemochaa Nis bence çok tehlikeli benim kızımda 3 yaşında, karyolada yatıyor her an kalkıp gelebilir ama kapısını kapatmayı hiç düşünmedim allah korusun içerde tehlikeli birşey yapsa sesi az çıksa duyamazsınız kapı kapalıyken
KubeyHatun Adem Güneş’i bir kitabında, ne yatak odası ne de çocuk odasının kapısı kapalı olmalıymış. Özel zamanlar hariç, kapılar daima açık kalmalıymış.