Merhabalar hanımlar, bir süredir kafama takılan bir konu bu.
Eşimin yeğeni 26 aylık çocuk sabah uykudan gözünü açıyor ve gece yatıncaya kadar tablet izliyor. Abarttığımı düşünenler olabilir ama inanın çocuğu tabletsiz sayılı görmüşümdür. Salondaysa aynı anda televizyonda da çizgifilm açık oluyor. Ben annesini bir kaç kez uyardım ama benim tv, tablet olayını abarttığımı düşünüyor. Şimdi asıl sormak istediğim konuya gelecek olursak bu çocuk bunca saat tablet izlemesine rağmen seslenildiğinde ismine bakıyor, algıları güzel, komut alması güzel, fazla konuşamasa da her söylenileni anlıyor. Tv, tablet kapatıldığında ilgilendiğim zaman benimle çok güzel oynuyor. Hatta annesi bildiklerini de izlediği videolardan öğrendiğini iddia ediyor neredeyse faydalı diyecek.. Ben ise hiçbir şekilde ekran göstermiyorum fakat şunu da sorgulamadan edemiyorum bu denli ekran maruziyeti olan bir çocuğun maşallah algılarının böyle açık olmasına bakarak ben mi çok abartıyorum diyesim geliyor. Ekran göstermeyi tabi ki düşünmüyorum ama dediğim gibi durum sakınan göze çöp mü batıyor acaba diye düşündürtüyor. Sizin de böyle düşündüğünüz durumlar oldu mu?