S_seylek60 Sevgili anneler oğlum 6 aylık oldu. 2 aydan beri eller agizda simdi salyalar şelale. Simdi de kasınıyor disleri her seyi agzina goturmek istiyor.. ( dunyayi o sekilde tanidigini biliuyorum. Agzina aldiklariyla dislerini kasiyor.) Lakinnn hicbir diş belirtisi yok. Esim de ben de erken cikarmisiz. Sizin bebislerin disleri ne zaman cikti. D vitaminini duzenli kullanmayla alakasi var mi? Yazarsaniz benim gibu sabirsiz anneler fikir sahibi olabilir🤗
Farahzeynep S_seylek60 d vitamini kullandım düzenli. 4. Ayda başladı belirtileri, 6 ay 2 günlükken ilk dişi çıktı, 4 gün sonrada diğeri patladı ☺️
Caglaa S_seylek60 d vitaminini hergun düzenli şekilde veriyordum ilk dişini 7 ay 15 günlükken çıkardı 😊 kaşıntılar baslamistr yakında çıkar inşallah
Zezgit D vitaminin düzensiz kullanıyorum hatta en son ne zaman kullandım hatırlamıyorm bile. 4 buçuk aylığız iki dişimiz çıktı. Şimdi de diğerleri çıkıyo galiba yine huzursız emmiyo uyumuyo salyalar aldı başını gidiyo
Deletedmom136 D vitamini aylardır kullanmadım Tabi kış geldi kullanıcaz artık, ama kızım 6 ay 2 günlük diş çıkardı
S_seylek60 Deletedmom136 ben de düzensiz veriuorum 6.ay asisi icin saglik ocagina gittik hemsire hanim kizdi. Ne bingildagi kapanmis ne disi cikmis d vitaminini duzenli vermemissin dedi. Her firsatta günese cikardim bir saatten fazla acik havada gezdigimiz bile oldu. Hic vermemis de degilim ama sirf ona baglanir mi bilemedim.
Deletedmom136 Siz ve eşiniz kaç aylık çıkarmışsınız? Mesela ben 6.ay eşim 5.ay diş çıkarmış kızım 6 aylık çıkardı alttan tek diş
S_seylek60 Deletedmom136 ben 4.5 aylikken cikarmisim esimde 6 ay civari cikarmis ama bebisimizin hala disi yok her seyi isirasi var her gün kontrol ediyorum galiba bu yüzden hic bakmasam cikacak belki😂
[silindi] Ya hazır bu post açılmışken altında sorayum. Burunda sümük olmamasına rağmen hırıltı, yanakların hafif şişmesi, dişin etin altından görünmesi ama çok şişmemesi de diş belirtisi mi? Hani salya kaşınma hep oluyor da başka ne belirtiler oluyor?
Zezgit [silindi] valla canım ishal uykusızluk uykuda bağırıp ağlama sürekli aplama huzursuzlanma. Diş eğer gözüküyosa daha patlamamıştır bikaç güne patlatır. Bende yeşil soğan vermiştim kolay olsun diye
S_seylek60 Caglaa galiba bizimde o ara cikacak simdi kasiniyo deli gibi ama ne sertlik ne iz bisey yok 🤗
Deletedmom136 S_seylek60 iyi de bıngıldak 6. Ayda kapanmaz ki erken bile diş de genetik 12. Ayda diş çukaranlar napsın. Bence d vitaminine bağlanamaz direkt ama kış geldi ya artık vermemiz lazım
[silindi] Zezgit hiçbir kaç güne çıkacak gibi durmuyor 🥺 çok huzursuz ama uykusu iyi hep uykuyu severdi zaten emziği düşmediği sürece o konuda rahatız