Zeynep2121 bazı uzmanlar üç gün kuralını uyguluyor herhangi bir besine alerji var mı diye deniyorlar üç gün boyunca aynı besini (atıyorum muzu ) veriyorlar.
Ben böyle yapmadım.
Her şeyi karıştırmadim muz yumurta pekmez peynir karıştırıp veriyorlar ya bunu yapmadım çünkü damak tadının oturmasını, ekşi ve tatlıyı ayırt etmesini istedim. Her şeyi tek tek verdim. Her gün başka bı yiyecek tattirirdim. Yoğurt ,muz, haşlanmış patates vs. Mesela patatesi haslardim ezerdim zeytinyağ gezdirdim oğlum çok severdi. Yanına da el yapımı yoğurt. Böyle yani oğlum sebze püresi yemedi Zaman geçtikçe yemeklerin içindeki sebzeleri yedi. Yani püre sevmedi direkt yemek sevdi. Onu zorlamadim sevmediği şeyler olunca asla zorlamadim. Alternatifler denedim hep mesela yumurta sevmiyordu menemenin içinde çok sevdi. Bunun gibi. Biraz yorucu bı süreç ama kendinizi yormayın güzel geçer kendimi anlattım ama size de fikir olsun diye açıkçası direkt tadım da yapmadım sebzeleri çünkü yemedi yemeklwrle corbalarin içinde yedi. Şeftali ezerdim o ayın meyvesi neyse yedirirdim her gün mutlaka bir tane meyve yerdi