CemonunAnnesi Merhaba anneler bebeğin 8 aylık 9 aylık iken kızamıkçık aşısına çağırıldık ve ben takvime baktığımda e nabızdan öyle bi aşı yok nasıl yapsam bilmem doktora sordum yönetmelik değişti falan dedi siz ne yaptınız
ondabundasundadir CemonunAnnesi bende şaşırmıştım ama hem 9. Ayda hemde 12. Ayda yapıldı bize o kkk aşısı diye geçiyor sanırım.
Acu_ CemonunAnnesi sağlık bakanlığı sanırım 12. Ayda yapılabileceğini açıklamış ben doktorumuza sordum yapma 12. Ayı bekle o zman yap dedi. Yapmadım 12. Aya girdi pazartesi yaptıracaz inşallah
Acemimomm CemonunAnnesi zorunlu değil yaptırmak istemediğini söyle 12. Ayda yaptır ben öyle yaptım yaptırmak istemiyorum dedim direk tamam dediler aynı aşı sadece ülkeye çok yabancı girdiği için ikiye çıkarmışlar
CemonunAnnesi ondabundasundadir evet evet tekrarı yapılacak neden şuna yapılıyo. Bide biz gebeyken tetenoz olduk puan gebeler terenoz olmuyo içeriğinden dolayı şimdi nasıl güveneyim
ondabundasundadir CemonunAnnesi sanırım suriyeliler ülkemizde çoğaldığından beri kızamık hastalıkları artmaya başlamış. O nedenle 3 ay önden de yapılıyor. 2-3 ay önce hatta oğlumda döküntü yaşadık kızamık sandı doktor aşılı olduğu için çok korkmadım. Allah korusun yani türlü türlü salgınlar var malesef yaptırmanızda fayda var ama sizin tercihiniz tabii. Tetanozu bilemedim. O bu kkk aşıları içerisinde yok sanıyorum. Tetanoz yenidoğan döneminde yapılmıştı diye hatırlıyorum.
CemonunAnnesi ondabundasundadir ya 3 ay sonra tekrar yapacaklar neden ki onu anlamıyorum be kadar sağlıklı bilmiyorum
ondabundasundadir CemonunAnnesi bizim doktorumuz çok iyi alanında ona güvendiğim için 2 doz yaptırmışım. Sağlıksız olsa önermezdi diye düşünüyorum. Ya da sağlıksız olsa koymazlardı takvime art arda. Güvenmek zorundayız salgınlar kol geziyor.