Svgcarim Endişe etmeniz çok normal. Fakat ben enerjiye çok inanırım yani evrene hangi enerjiyi gönderirsen gerçekten onu yaşıyorsun diye düşünüyorum. Mesela oğlumla ilgili takıntılarım olduğu anda kelimeler kullanımı azaldı. Birşey mi var bi sıkıntı mı var diye diye gece gündüz işimi gücümü bırakıp yorumlara bakıyordum. 13 aylık bebek ne yapar, kimim bebeği konuşuyor kimin bebeği yürüyor vs. vs. Sonra bi arkadaşım beni kendime getirdi sağ olsun. O günden bu güne hiç olumsuz düşünmüyorum ve gerçekten sanki bi anda herşey normale dönmüş gibi hissediyorum. Benim oğlum kendi etrafında döner ama bundan keyif alıyor, eğleniyor otizmli mi şimdi ya da yaşıtları bay bay yaparken benim oğlum daha yeni yeni yapıyor. Her bebeğin gelişimi farklı. Dediğim gibi takipte kalın elbette ama lütfen en güzel zamanlarınızı da stres altında geçirmeyin. Hele ki şu platformun size zarari olduğunu düşünüyorsanız hiç kullanmayın. Çünkü kafaya takmaktan bu defa siz sağlığınızdan olursunuz 🌼 Ben eminim çocuğunuzun durumu gayet iyi. Ama endişeli ve tedbirli davranıyorsunuz, ben de sizin gibiyim bu yüzden hayat bizim gibilerine daha zor oluyor. Örneğin hasta olmasın diye iki kat giydiririm oğlumu, iki gün de hasta olur ama kuzenim çocuğunu uyutur, tenezzül edip üstünü örtmez, aman birşey olmaz ya olursa da olsun ne yapayım modunda hep, o da daha rahat yaşar mesela hayatı, dolayısıyla daha mutlu 💁♀️☺️
Dediğim gibi kafanızda soru işaretleri varsa eğer bi pedogog dan randevu alabilirsiniz hem içiniz rahat eder. Ben en başta dil konuşma terapistine götürdüm ve oğlumla aslında yanlış iletişim kurduğumu öğrendim. Farkında olmadan oğlumu bıktırmışım. Nasıl ki kendine bıraktım o zaman hem ben rahatladım hem de kendisi, siz de dilerseniz bi randevu alın, hem fikir sahibi olursunuz. Bu da bi tedbir almaktır. Vicdanınız rahat olur hem