Aselmira_26 bir zamanlar beynimi yakan konular canım o kadar çok şey okumuştum ki napicam diye aman Allahım. 3gun kuralı vereceğiniz besinin bebeğe alerji yapıp yapmayacağını takip etmek demek. Örneğin patates vereceksiniz ilk gün bı tatlı kaşığı veriyorsunuz ikinci gün iki üçüncü gün üç şeklinde. Böylelikle alerjisi var mı diye takip etmiş oluyorsunuz bı kizariklik ishal kusma alerjik bı durum oldu mu diye. Bn bunu pataes havuç kabak şeklinde 3gub 3gun yaptım takip etigimde alerjik bir reaksiyon olmadı sonra devam ettirmedim. ilk patates vermiştim. 6ayda verilebilecek sebze ve meyveler nette var kimisi yoğurtla başlıyor kimisi sebze ile. Çoğu yerde meyve ile baslarsan bebek tatlıya alışır sebze yemez diyor ama bnm doktorum hayır öyle birşey olmaz dedi ki bncede doğru bir çocuğun yiyeceği varsa hepsini yiyor şükür. Bn yoğurdu günlük süt alarak yapıyorum İstanbul'da yaşıyorum bı kere dışardan inek sütü aldım sonra içime kurt düştü acaba gerçekten nerden geliyor bu diye bı daha almadim bimden günlük süt alıp yapıyorum güzel oluyor. Başta yememisti kızım meyve ile verdim sonra sade vermeye başladım ağzı alisti. Bunun içinde yoğurdu meyve ile tatlandirmayin sonra sade yemez diyorlar ama baktım sade yemiyor neden mis gibi yoğurttan mahrum edeyim dedim meyve ile verdim snra sade de yemeye baslladi. İlk maya markwtlerde probiyotik yoğurt mayası satılıyor onla yapmıştım çok güzel bir tadı oldu sonra ki mayaladiklarimi kalan yoğurttan yaptım. Bir de bebeğin bir sebze y da meyveyi yemiyorsa ısrarcı olma. ne kadar zorlarsan çocuk o kadar uzaklaşıyor ve sen o kadar yorulmuş oluyorsun.