Aycan1419 ya valla mercimek çorbasında ööö geldi artık nimet ama her menüde bu var. Farklı şeyler yap bence.. ben öyleyimdir farklı şeyler denerim hep ve beğenilir.
Cennet çorbasını öneririm. Çok lezzetli oluyor görüntü olarak mercimek çorbasına benziyor ama çok lezzetli. Mısır unu patates soğan havuçla yapılıyor. İnternette tarifi var. Her damak tadına uygun ve farklı bir çorba bence.
Güzel gir domates çorbası olabilir yanına rende kaşar peyniri ile servis edersin ama yemesi biraz zor olabilir.
Ana yemek olarak et mi tavuk mu ona karar verip yola devam. Frında bol soslu tavuk yanına patates olabilir.
Etli patlıcan oturtma olabilir. Bostan patlıcanla yapılıyor istersen kuşbaşı tavukla da yapabilirsin hem çok şık hem farklı oluyor.
Ben davetlerde şuna dikkat ediyorum: eğer soslu sulu bir yemek yapıyorsam yanına pirinç pilavı yapıyorum. Ama tavuk fırın veya sulu olmayan bir yemek yapıyorsam meyhane pilavı yani domatesli biberli bulgur pilavı yapıyorum. Bazen garnitürlü pilav veya tane nohutlu pilav yaptığım da oluyor.
Hatta kapama pilav tavsiye ederim iki yemek bir arada hem de gösterişli:) iç pilav yapıp güzel bir tepsiye döküyorum. üzerine biraz kızarttığım baget tavukları diziyorum. Suyunu verip yallah fırına..
Davet sofralarında benim sistemim bellidir bir yoğurtlu meze( haydari,nuraniye veya yoğurtlu semizotu ) bir sebze mezesi (kızartma,şakşuka,enginar veya fasulye) bir salata yaparım.( Etli yemekse domates soğan biberli kaşık salatası veya yeşil salata)
Börek olarak da genelde paçanga tercih ediyorum. Özellikle ramazanda..
Ramazanda sofraya mutlaka iftariyelik tabağı koyarım pastırma ince batın sucuk peynir çeşitleri ve zeytin güzel bir tabak yaparım.
Tatlı olarak da sütlü tatlı basit karşılandığı icin asla kendime yakıştırmam ve şerbetli tatlı yaparım 😅 kaymaklı Kemalpaşa , şekerpare veya revani tercih ediyorum genelde. Ama gelenlerin yakınlığına göre cheescake, pavlova tatlısı yaptığımda oldu.
Sonrasında meyve tabağı hazırlarım. Ve tanında kuruyemiş ikram ederim. Sonra herkes evine 🤭