Merhaba güzel anneler. Yazım biraz uzun olacak ama sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var 😔
19 aylık oğlumu bugün düzenli gittiğimiz doktoruna götürdüm. Doğduğundan beri her ay düzenli kontrole götürürüm hep. Oğlum kilo ve boy olarak ayına göre hep ortalamanın içinde olurdu. Zayıf denecek kadar değildi.
Bu sefer gittiğimizde kilosu: 9600 ve boyu 80 cm di. Doktorumuz ortalamanın altında kaldığını söyledi. Vitamin takviyesi verdi.
Ek gıdaya geçtiğimizden beri iştahsız ve çevremdeki bebeklere göre hep zayıf kalırdı. Asla ama asla bunu takıntı yapmadım. Doktorumuz aksini söylemedikçe takılmadım insanların laflarına.
Günlük olarak genelde şöyle besleniyor:
SABAH: 1 haşlanmış yumurta veya tereyağında yumurta veya menemen yanına biraz bal, pekmez ve 1 çay bardağı kefir
ÖĞLEN: Pilav, makarna, et, tavuk, balık yanına kendi yaptığım meyve suyu veya yoğurt
AKŞAM: ilikli kemik sulu 1 kase çorba veya sebze yemeği
Bunların dışında gün içinde; ceviz, meyve, kuru meyveler de yer.
Oğluma yedirdiğim her şeye hep dikkat ettim. Tuz, şeker kullanmadım. Hep doğal organik veya evde kendi yaptığım yoğurdu, kompostoyu içirdim.
19 aydır toplasanız 3-4 kere anca bebek bisküvisi veya abur cubur yemiştir. Hep dikkat ettim bunlara.
Bikere bir komşumuz oğlumu gördüğünde şu çocuğa biraz abur cubur ekmek yedir de kilo alsın demişti. Çok üzüldüm zaten ilerde yiyecek ne kadar geç alışırsa o kadar iyi dedim.
Bugün moralim çok bozuktu. Gerçekten nerde hata yapıyorum anlayamıyorum. Çok hareketli bir bebek asla gün içinde 1 saniye bile oturmaz. Belki diyorum ondan böyledir.
Ayrıca hala emiyorda oğlum. İstediği her an meme de veriyorum. Bu yazdığım beslenme şeklini genelde günlük yapıyoruz ama bazen aksıyor çünkü bazen yemek istemiyor o zaman zorlamıyorum.
Dediğim gibi üzüntüm neden kilolu olmadığı değil sadece ortalamanın artık çok altında kaldığı için sizlere danışmak istedim. Neler yapabilirim ya da benim gibi olan anneler var mı?
Bu arada kan değerleri falan da normal yani bir eksiklikten kaynaklı değil zayıf kalması.
4 azı dişimiz birden çıkıyor. Bir aydır onun verdiği huzursuzluk da var. Ama yemeğini yine de yiyor.
Neler yapabilirim başka ya da beslenmesine artık aklıma gelmeyen neler ekleyebilirim lütfen bana yardımcı olun. En azından kilo ve boy olarak ortalamanın içine girelim.