Beyzz2 benim kızım da 83 günlük ancak son 3 haftadır falan bizde de var kakada azalma. Tam onun öncesinde pediatristimiz bizi uyarmıştı panik olmayın diye. 7 güne dek normal demişti. 5. Gün mesaj atmıştım kendisine hani 5. Güne geldik, kesin 7yi de görürüz, ne zaman heyecan yapalım ne zaman hastaneye gidelim dedim. Bana şunu önerdi. Bir kova sıcak suya (banyo sıcaklığı kadar 38c falan) oturtun dedi. 7-8 dakika kovadaki suyun ısısı 36 ya doğru düşene dek oturttum, ertei sabah kaka yaptı bizim kız ilk seferinde. Doktorumuz şöyle dedi, düzenli karın masajı yapın ki ben her bez değiştirme esnasında zaten ovuyorun. Bir de buradaki kriter şu sanırım, kaka mı yapmıyor yoksa kabız mı? Çünkü gelişim döneminde olduğu için bir süre kaka yapmamak normal, ama kabızlık normal kabul edilmiyor. Bunu da bağırsak bölgesini sürekli kontrol ederek anladım, sertlik var mı, bebek kaka yapmak istiyor da yapamıyor gibi mi, ıkınıyor ardından canı yanıyor ve ağlıyor mu, huzursuz mu? Zira sonra da yine 6. Güne geldik, kaka gelmeyince 7. Gün yeniden konuştuk pediatrist ile, bize gliserin kansuk alın ama kullanmadan önce beni arayın dedi. 7 günü geçebilir dedi eğer ki bağırsaklar bölgesi yumuş ise ki yumuşaktı ve bebek de sakindi öyle huzursuzluğu yoktu. Yine suya oturttum 6. Günde, olmadı, 7. Gğndenoturttum yine kaka gelmedi. Doktorla konuştum bana yine huzursuz değilse kabız değilse fitil verme dedi. Nitekim 7. Günün gecesinde 2 tur kaka geldi. Bizim kızdaki durum kabızlık değil şimdiye dek, karnı yumuşak falan, kaka yapmak ister de yapamıyor gibi bir hali asla gözlemlemedim ve ne hastaneye gittik ne de ilaç kullandık açıkçası. En kısa Aralık 3 gün idi ki o da bir kez oldu, genelde 5. Veya 6. Gün kala yapıyor. Geçen gün gaz sanıcısı var diye sıcak suyanoturttum, dün gece de yine 5 gündür kaka yok diye oturttum ama bu defa kovaya yaptı kaka :)))))))) doktorla konuştuk, rutininin bu olduğunu düşünüyor muhtemelen de ek gudada değişecek zira emiyor benim kız. Bir de gğnde 3 kez 30 CC mama alıyor, o kadar.