Hilaltavuz emmedigi zamanlarda sütyenin içinde memelerinizi kapatacak şekilde kullanacaksınız. İlk iki ay sürekli emmek isteyecek kucakta olmak isteyecek. Sürekli emmek istemesi bir süre sonra sizi çok yorabilir o yüzden emzik düşünebilirsiniz. Gece gündüz kavrami bir ay dolana kadar oturmaz. Gündüzleri uyur geceleri ağlar. Ama sonra sonra bu düzelecek. 21. Günden itibaren gaz sancıları başlayacak. O zamana kadar hafif hafif siz gazını çıkarın yeterli. 21. Günden sonra zaten asıl gaz macerası başlayacak. Oksurmesi, hapşırmasi, tiksirmasi çok normal. Bol bol yapacak. Sık sık kaka yapacak ama zamanla azalacak kaka sayısı. Bu süreçte en azından üç ay dolana kadar süt ve süt ürünleri tüketmeyin derim, faydadan çok zararı var bebeğe. Efa mom tarzı multivitamin kullanmaya çalışın. En geç iki saatte bir emzirin. Onun tüm ihtiyacı sizin kokunuz. Sarılık olursa korkmayın, tüm bebekler oluyor. Bu süreçte beyaz renk giydirin ki sarılık olup olmadığını daha kolay anlarsınız. Olursa mama vermekten korkmayın, değerinin yükselmesinden bin kat iyidir, şırınga ile verirsiniz.
Emzirmek kolay iş değil, huysuz olduğunda emmek istemeyebilir, meme reddi yapabilir. Bu da geçici bir süreç korkmayın, istemeyince zorlamayın sakinlesmesini bekleyin. Her gün sıcak duş alırsanız sütünüz daha kolay açılır.
Göbek bağı düşene kadar banyo yaptirmayin, düştükten sonra eczaneden balaban pomad alın, kulak çubuğuyla sürün. Pihtilasmis yarayı anında tedavi eder, ondan sonra banyo yaptırabilirsiniz. Yine de hep kuru alsın ilk bir ay, göbek deliğini hep kurulayın, banyoda asla kulağına su kaçmamalı.
Uykularında Yenidoğan bebekler çok ses yapar, bağırır, ağlar, hemen mırıklandı diye beşiğinden almayın, kendi kendine tekrar uykuya dalabilir. Ciddi ağlamaya başlayınca alın, kucağa alışır demeyin her istediğinde alın.
Bebekler ilk iki ay sallanarak uyumak ister anne karnını cagristirsin diye. Ben ayakta dolasmaktansa pilates topunda uyuttum hep, he şimdi de alıştı o ayrı. Orada hata yaptım siz dengeyi bulursunuz umarım. Tadını çıkarın, iki aylık benim bebeğim hemen büyüdü gibi, her şeye bakıyor inceliyor, gaz sancıları baslamamisken tadını çıkarın