Kucukadaminannesiii bende ilk zamanlar sağdım hep aynı zamanda memede veriyordum memeyi reddetti bi süre sağdığım sütğ biberonla vermek zorunda kalmıştım aynı sizinki gibi dolu memeden ikisini sağdığımda 60 cc ediyordu
Doktor mama takviyesi verdi mama artı meme devam ettik
Sonra emzirmeyi arttırdım mamayı azalttım sadece geceleri mama veriyordum zamanla sütüm arttı tabi sizin yeme içmenizde önemli kırı yemiş hurma ve bol bol su ve çay içinki artsın
Yani sağmakta arttırıyor emzirmekte ama doktorum emzirmek daha çok arttırır dedi çünkü hiç bir makina bebek kadar güçlü çekmiyormuş buda sonda kalan kanalların açılmasını sağlıyormuş ne kadar çok süt kanallarını boşaltırsak beyin süt bitti diye tekrar dolduruyormuş birde bebeğin kokusu sevgisi emzirirken anneye geçincede o bağ ile birlikte dahada çoğalıyormuş denedim oldu valla sende öyle yap mecbur değilsen bol bol emzir ama dk başı değil 2 saatte bir emzir önce dolucak sonra tamamen boşalacak bir meme tam boşalmadan ötekine geçme
Başka bir konu olarak daha bebek küçük midesi zsten 60 cc den fazla almıyor bebek büyüdükçe annenin dütüde bebeğin midesine göre artıyor öyle bir bağ var yani hatta çocuk hasta olduğunda anne daha fsrketmeden meme başından beyine sinyal gidiyor ve çocuğa ekstra antikorlu süt geçiyor doğal antibiyotik niyetine 🥰 resmen mucize