Mavi_2534 Herkeze hayırlı ramazanlar ben yeni katıldım aranıza daha önce happ mom hamilelik takibindeydim buraya yeni geldim.. Bir sorum var 4 aylık bir kızım var ben oruç tutuyorum bebeğimi gün içinde bazen doymadığını hissedip formül mama veriyorum ama kendimi kötü hissediyorum nasıl anneyim diye kendimi sorguluyorum hep bir takıntı yapıyorum çevremde kilo almamış sütün mü yetmiyorum dyip duruyorlar oysa ki aylık kontrollerinde kilosu hep güzel ilerliyor sorum şu sütümü arttırmak için ne yapmalıyım
Rozerinn Mavi_2534 canım yanlış anlama ama bebeğin sadece süte muhtaç olduğu bir zamanda senin orucu tutmamak gibi bir hakkın var eğer doymadigini düşünüyosan şimdilik tutma sütünü arttırmak için ne kullanırsan kullan gün içinde yiyip içerdiğin için bebeğin yine doymiycak senin için fetva var bir araştır istersen
Yasemin38 Mavi_2534 canım öncelikle bebeğin küçük olduğu için tutmama gibi bir durumun var sütün olusuz etkileniyorsa. Öğün atlamadan beslenmene dikkat e bol bol su iç günlük 2.5-3 litre kadar ve bebeğinin isteğine göre sık emzir. Aylık kontrolünde kilo alımı iyiyse mama vermene gerek yok. Sütünün değerini artıracak besinler tüketmeye özen göster. Kuru incir Hurma Ceviz Badem Fındık Süt yapıcıda Bulgur- dereotu-tahin pekmez-helva- yulaf ezmesi- dutkurusu- komposto-yeşillikler ve en önemliside öğün atlamadan beslenmek ve bol su tüketmek
Asyaveannesi04 Mavi_2534 1 yaş öncesi oruç düşmüyor ki annelere benimki geçen sene 3 aylıktı tutmadım, bu sene 15 aylık artık tutuyorum. Bol su için tahin helvası, yeşillik, solgar vitamini baya iyi geldi bana
Mavi_2534 Rozerinn biliyorum öyle bir hakkımız var emzirdiğimiz için tutmama gibi ama tutmak istedim sonradan zor olur tutması diye şuan böyle diyince daha bir kötü oldum
Rozerinn Mavi_2534 bebeğin daha küçücük bende geçen sene tutmadım sonradan tuttum yani vicdan azabı çekmek istemedim eğer doymadigini düşünüyosan tutma derin yinede sen bilirsin
AviL06 Mavi_2534 öncelikle Allah kabul etsin 🤲🏻 yani tabi siz bilirsiniz sorunuz da bu değil farkındayım ama oruç sütünüzü azaltabilir. Bebeğinizin nasibine engel olmak gibi geliyor bana 😕 benim de 3 buçuk aylık bir kızım var orucun telafisini yapabilirim ama anne sütünden alacağı faydayı neyden alabilir ki? bunun telafisini yapamam diye düşünüyorum 🙂 bol bol su içmek gerekiyor. Bulgur pilavı ve yeşillik ağırlıklı yani lifli besinler size faydalı olur bunun yanında süt artırıcı damla da olabilir 🌹