Merhaba, 21 aylık erkek bebeğim var. İlk bebeğim ve hayatımda da hiç bir bebeğin büyümesine şahit olmadım. Yani deneyimsizim yaşına göre yapması gerekenler hal ve hareketleri nasıl olmalı konusunda. Net bir şekilde ifade edip sizlerden de yorum ve fikir almayı çok isterim aklıma takılan şeyler var. Uyku düzenimiz asla yok saatleri düzene sokmak için aylardır uğraşıyorum ama sürekli bozuluyor gece de sık sık uyanıp emiyor. Beslenme de aynı şekilde düzensiz sevdiği şeyleri bile yemiyor her gün ne yemek yapayım diye çırpınıyorum hiç te yediremiyorum asla açmam dediğim tv yi bile açmak zorunda kaldım gerçekten.. su içmiyor eline verdiğimde sadece döküyor sürekli. Kaşıkla peşinde geziyorum su verebilmek için. Kitap okuyalım diyorum kitapları alıp yırtıyor okumama izin bile vermiyor. Oyun oynamıyoruz hiç karşılıklı, ilgilenmiyor . Bana gelip sarılması falan yok ben ona sarıldığımda öptüğümde de hemen itiyor mama sandalyesinde otururken kendisini sert şekilde ileri geri vuruyor. Uyurken de sallanıyor, bu alışkanlık tortikollis döneminden kaldı, egzersiz yaptıramadığım için kucağıma yatırıp boynunu sallarken gerebiliyordum oradan alıştığını düşünüyorum. Uyku esnasında uyanır gibi falan olursa kendisini sallayarak geri dalıyor. Bu bazen çok uzun sürebiliyor. Bu gibi durumlar var ama önceliğim bu kısımlar…. Yabancı bir ildeyim arkadaşım bile yok,sürekli ev işleri ve bebeğim arasındayım. Yemeklerini yememesi,su içmemesi,uyumaması derken onada yeterince ilgi gösteremediğimi hissediyorum. Günler haftalar su gibi geçiyor ben ne oturuyorum ne dinleniyorum ne beş dk kafa dinliyorum. Tüm gün iş düşünüp duruyorum bitiklerdeyim gerçekten. Bebeğimle dışarı her çıktığımızda eve ağlama krizleriyle dönüyoruz tramvayda kıyametler kopuyor … mağazalara giriyoruz oradada aynı şekilde özgür kalamazsa çığlık kıyamet. Yani sürekli gergin sürekli ağlayacak sebebi var… bu bahsettiğim davranışlar normal mi sizce… araştırdığımda saçma sapan şeyler okuduğumdan fikir edinmek istiyorum teşekkürler uzun oldu biliyorum ama böyle konuşabileceğim kimse yok…