Lalico Arkadaşlar bebeğimde süt alerjisi var. Süt ürünleri tüketemiyorum ve yanısıra yumurta, ceviz, limon ve benzeri yiyecekleri de yiyemiyorum. Sizler neler yapıyorsunz? Biri üzerime tarif atsın nolur 🤣
Lousalome Lalico patates zeytin ile beslenmistim sebzeye bile tepki veriyordu. Beterin beteri var deyin sebze ve meyvelerin keyfini cikarin 😅
Zeyneppppduygu Lalico bence şükredin çoklu besin alerjimiz var 5 aydır kabak pırasa patates zeytin ve makarnayla besleniyorum
Googleenter123 Lalico bizede iki gün önce çıktı alerjimiz bende bilmiyorum hayvansal ürünler süt ürünleri yoğurt yumurta yok süt içeriği olmayan ne var ki ne yiycez
berosunannesi Lalico ben de 2 hafta diyet yaptım online diyetisyenden destek aldım ama boşa gitti 1 hafta içinde başka bi doktor alerji testi yapalım dedi yaptırdık çok şükür negatif siz de bir an önce kurtulursunuz inşallah cok zor cidden 🙏🏻
Ozlemmm1903 Lousalome patates zeytin ile ne kadar beslenip emzirebildiniz ? Bende aynı durumdayım sanırım pırasaya bile alerjisi var :(
Lousalome Ecekuzusu 17 kilo verdim. 2 aylıkken basladı su an 1 yasinda 2 aydir bitti. Biliyorum bitmeyecek gibi geliyor ama GEÇECEK🌸
nesli23 Lousalome 2 aylıkken nasıl başladı doktorunuz hemen diyete başladı mı belirtileri nelerdi biraz bahseder misiniz
Lalico Zeyneppppduygu umarım en kısa sürede düzelir. Doktorunuz ne öngörüyor? 1 yaşından sonra düzelme ihtimali var mı?
Lalico Googleenter123 vallahi ben de kaldım öyle. 2 haftadır ne yiyeceğimi şaşırdım. Süt ürünleri tereyağı dahil yasaklı. Ben en fazla sebze tüketiyorum sanırım. Havuş, biber, salatalık, yeşillik. Ama et ürünlerini yasaklamadı bize doktor. Onu da yemezsek proteini nereden alacak çocuk? Birkaç yerde dana eti değil de kuzu eti yenmesi yönünde fikirler okudum. Çapraz alerji nedeniyle inek familyasının eti yasakmış. Vallahi çok zorlanıyor insan.
Zeyneppppduygu Lalico amin inşallah 1 yaşında düzeliyor genelde diyor bir umur bekliyorum 8 aylık olduk ek gıda veremiyorum resmen herşey dokunuyor 🥹
Googleenter123 Lalico bizede etmen ekmeğe süt ürünleri çikolatadan tatlıya aklana ne gelse yasak tereyağ sıvıyag hepsi ya sıkı bı diyet bızı bekliyor mamada verdi bize sizede verdi mi glütensiz içeriği süt yumurta olmayan ürünler atıştırmalılar aldım
Emiraslan Benim oğlumunda hem yumurtaya hemde inek sütü alerjisi var çoğu zaman bende ne yiyeceğimi şaşırıyorum Ben bebeğime sebze çorbası ve muhallebi veriyorum onun dışında da emziriyorum hala inek sütü alerjisi varsa kuzu eti tüketebilir ve yavrumuza yedirebilirmişiz ama dana eti yasak oda alerji yapıyor çünkü😌
Lalico Googleenter123 evet yeni bir mama önerdi ama bebeğim biberonu redd ediyor. Yediremiyorum. İnternetten alternatif yollar arıyorum. Kelebek iğne hortumuyla meme ucuna bağlayıp verme yöntemi gördüm internette. Onu deneyeceğim bakalım🥹 çarem kalmadı ya. Kızım hareketli, gülmeği seven bir çocuk. Ama kak yaparken, gaz çıkarırken çok kötü oluyor :((
Acemiianne7 Ya bizde de süt ürünleri, yumurta, susam, kivi, lahana ve bir sürü şeye alerji var ve ne yersem yiyeyim kaka hemen yeşile dönüyor huzursuzluk olup artık cidden anlamaz oldum 3 aydır diyetteyim ona rağmen hiç kilo da veremedim
yaybebegi Acemiianne7 merhaba kakanın yeşile dönmesi bebeğe dokunduğu anlamınamı geliyor bende sadece süt ürünleri diyeti yapıyorum ama arada kakası yeşil oluyor üşütüyor galiba diye düşünmüştüm yediğim şeylermi dokunuyormuş.
Acemiianne7 berosunannesi ben de şimdi alerji diyetisyeni ile görüşücem artık kendim çözemiyorum çünkü alerjilerini ve diyet açmayı. İnşallah geçer teşekkür ederim 🙏🏻
Lalico nesli23 2.5 aylık şu an. 1 aydır sarı mukuslu kaka yapıyor. Çok fazla ağrısı oluyordu. Doktorlar mamadan dediler ama mamayı kesince de düzelmedi. Başka güvendiğim doktora gittim 2 ayında. 2 hafta diyet uyguladık. Kaka düzelmese de ağlama krizleri azaldı. Gaz damlasını değiştik ve probiyotiğe başladık. 2 hafta sonrası tekrar gittiğimizde kilo alımı çok çok azdı. Hala da artmıyor fazla. Şimdi ek bir mama desteği alacağız. Tamamen alerjik bebekler için. Fakat onu da içiremiyorum. Biberon reddi var
Lousalome nesli23 her sey meme reddi ile basladi aslinda zorla emziriyordum mama vereyim dedim iki kere denedim ikisini de fiskirarak kusunca dr sut alerjisi olabilir diyet yap dedi sonra kakada mukus basladi onu da keseyim bunu da keseyim duzelmiyor derken patates zeytine kadar dustum. 10 aylik olana kadar tepkileri vardi ciltte dokuntu mukus iki kere de kan gordum kakada. Daha sonra yavas yavas actim diyeti duzeldi toplam 8 ay diyet yaptim.
Acemiianne7 yaybebegi valla bizim 2 ayı tamamlayana kadar kakamiz yeşil ve mukusluydu o zaman öğrendik alerjiden dolayı yesilmis diyetle sarıya dönmüştü şimdi mesela ne zaman zararlı bişey yesem yeşil oluyor ben de o besine alerjisi olduğunu anlıyorum tabi sadece yeşil kaka alerji belirtisi değilmiş bunun yanında kusmada artmasına huzursuzluğuna da bakıyorum
yaybebegi Acemiianne7 peki sizde kakasa beyaz beyaz tanecikler oluyormu onunda alerjiyle ilişkisi varmı aceba bizde bazen oluyor ama özellikle kakası yeşilken çok oluyor
Bebekcercinli23 Acemiianne7 benim bebgimde de var galiba sarı ve mukuslu kaka yapiyo sadece anne sütü aliyo mamayı bıraktık ve vücudunda benekler var geçmedi bı turlu daha da cogaliyo ve en önemlisi kilo alımı yavaşladi hatta durdu diyebilirim bebeğim daha 40 günlük ne yapabilirim ne zaman kakası düzene girer ve ne zaman kilo almaya başlar kızım Bugün asla süt ve süt ürünleri tuketmedim düzelir mi kilo alımı lütfen yardımcı olur musunuz çok caresizim sütüm kesilicek diye korkuyorum 😥😥