Ucansupurge Aysesen-16 +8ay ilk olarak mercimek çorbası verdim. Her bakliyatin içine kimyon attım pişerken. Nohut,kuru fasulye direk pişirip verdim Önce ki günden islattim
sirinpatates Aysesen-16 bizde bugün basliyoruz bakliyatlara 8 aylık olduk doktor ezerek ver dedi bende ilk öyle yapicam
Ogulluana Aysesen-16 mercimek corbasiyla başladım , sonra bulgur pilavı et sulu.bir yaş sonrası da kuru fasulye, yeşil mercimek,kuru barbunya ve nohutu önüne koyuyorum kendisi yiyor tek tek
Flamingom Aysesen-16 9-10 aylık verdim. 2 gün suda beklettim kızım doğdugundan beri gazlıydı. Blw başlamıştım kırmızı mercimekle başladım. Ama size tavsiyem yeşil mercimek 3 gün bekletin suyu değiştirin en gazlı o yemek. Hatta 1 yaşı bekleyin. Ben bunları blw de hem köfte gibi başladım kendimde severim.
Aysesen-16 Ucansupurge büyük değil mi ezmedinz mi hiç yutmakda zorlanamaz mi sadece bi gece önceden mi ıslattınz
Ucansupurge Aysesen-16 hiç ezmedim yeterince pistikten sonra damaklari ile rahatça ezebilir dişe gerek yok 😊 öğleden sonra ıslatıyorum ertesi gün pişiriyorum.
Ucansupurge Aysesen-16 +8den sonra yemekleri ayirmadim canım ben doktorum o şekilde söyledigi için. O yüzden kendimize yaptığımda yedi ayrı islatmadim. Sen ayrı yapacaksan bir avuç islat yeterli olur bence
Aysesen-16 Flamingom bnde ilk kırmızı mercimek verdm şuan 10 aylık olmasına bir hafta var daha nohut Kuru fasulye Yeşil mercimek vermdm siz genel olarak mı 1 yaşı bekleyin dediniz bakliyat için sadece Yeşil mercimek iclerinde en gazlı o diye onun için mi dediniz Sadece
Ucansupurge Aysesen-16 evet ama ben organik tuzsuz salça ve zeytinyağı kullanıyorum. Tuzda neredeyse hiç atmıyorum. O yüzden ayirmana gerek yok dedi.
Flamingom Aysesen-16 yeşil mercimek bizde en gazlı etki yapıyor. Kuru fasulye nohutu en az 2 gün bekletin
Eminecak Aysesen-16 9 aylık bezelye yeşil mercimek yedirdim. Normal yemek yapar gibi pisirip yedirdim. Kırmızı mercimek de yedi ama o fazla gaz yaptı. Yeşil mercimeği tel şehriye ile pişirip yedirdim onda gaz problemi olmadi. Bezelyeleri de ilk yediğinde tuvaletini yapınca bütün bütün çıkmıştı zamanla çiğneme refleksi geliştikçe onları da normal bir şekilde dışkıladı. Nohut ezerek vermistim bir kaç tane ama cok vermeye cesaret edemedim oda fazla gaz yapacak bi bakliyat