Bebikciikkk mevsim sebzelerini 3 gün kuralıyla verip yani alerji olmadığını gördünüz, evde yaptığınız yoğurttan da verdiğinizi düşünüyorum. Peki yumurta sarısı başladınız mı? Mesele avokado yumurta sarısı karıştırıp verebilirsiniz , hem avokado bebeğin ilk tanışması gereken vitamin açısından değerli bir besin hem de yumurta sarısı bazen tek başına yiyemeyebiliyorlar birlikte uyumu çok güzel oluyor deneyebilirsniz. Elinizde bulunan meyveleri mesela bir dilim elmayı ya da muzu haşlayıp çatalla ezip, iki kaşık yulaf ezmesini de azıcık su ile hemen kaynatıp yumuşatıp muza ekleyip verebilirsniz benim bebeğim çok sevmişti mesela. Ya da yine meyvelere ya da havucu mesela haşlarken içine bir kaşık bebek irmiği ile kıvam verebilirsiniz öyle de çok seviyorlar. Mesela ben yoğurt yaparken biraz sütü ayırıyorum bebeğim için peynir yapıyorum daha çok lor da denebilir. Bu bahsettiğim karşımlara biraz da bu lordan ekliyorum hem lezzetli oluyor , hem birbirine uyumlu oluyor hem de severek tüketiyor. Bilmem yardımcı olabildim mi ?