Tubican12 En önemlisi rutin oluşturmak bence ve gece-gündüz kavramını öğretmek.
- Bebeğinizi her gün aynı saatte gece uykusuna yatırın ve sabah aynı saatte uyuyor bile olsa perdesini açın ve gece lambasını kapatın. Her bebek farklıdır, mesela ben 22.00 da başlatmayı düşünüyordum ama baktım benimki 21.00 uyumak istiyor. Bu sebeple 20 gibi akşam rutinine başladım, ışıkları loş yapıp evde minimum ses yapıyoruz. Kuzeyi odaya götürüyorum, perdesini kapatıyorum gece lambasını açıyorum alt değiştirme, pijama giydirme, masaj biraz spor yapıyoruz ve en son beslenip yatağına koyuyorum. Bazen hemen uyuyor bazen mız mız oluyor destekli uyutuyorum. Olabildiğince kendi haline bırakıyorum ama. Benimki sabah 06 gibi uyanan bir bebek, uyandığında perdesini açıp lambasını kapatıp bizim yatağımıza alıyoruz. Emzirdikten sonra 1-2 saat uyur uyanık bizimle yatıyor. Sonra sabah rutinimiz başlıyor, pijamalarımızı çıkartıp altımızı değiştiriyoruz ve masaj-spor-zeka kartları-tummy time yapıyoruz. Bu zaten 2 saati buluyor sonra ilk öğlen uykumuz başlıyor. Gün içinde çok düzenli gitmiyor ben de artık saldım biraz. Ne zaman uykusu gelirse o zaman uyutuyorum.
Bebeği dışarı çıkartmak çok önemli ve banyo. Biz her gün öğlen hava soğuk da olsa ilk uyku sonrası hava almaya çıkarız ve 2.uyku sonrası da mutlaka banyo yaparız.
Yani sözün özü bebekler rutini, düzeni sever.
3 haftalık olduğundan beri kendi odasında uyuyor, misafir geldiğinde 5-10 dakika hariç salona hiç gelmiyor. Bu beni yoruyor evet sürekli yanına git-gel ama bebeğimin düzeni disiplini için uğraşıyorum.
Olabildiğince detaylı anlattım 😊 uzun yazdım sanırım. Kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. Yardım isterseniz de ederim elimden geldiğince bir çizelge vs hazırlayabiliriz. Boşuna para vermeyin, o uyku eğitimcileri de aynısını yapıyor zaten.