Seldaatilla Kizlar merhaba 39gunluk bebegim ikiniyor kakasini yapmaya calisiyor buda uyumasina izin vermiyor. Basina gelen varmi
mom0989 Seldaatilla biz canım 52 gündür böyleyiz yapınca katı değil sıkı ve sarı ama yapana kadar çok yoruluyor ağlıyor ediyor
Irem22 Seldaatilla aynı sorunu yaşıyorum kafayı yemek üzereyim sürekli ıkınıyor kızarıyor ağlıyor ama kakasını yapınca rahatlıyor her gün aynı sorun 1 kere yapıyor yapınca baya yapıyor sarı ve sıvılı kakası ne yapıcam bilmiyorum denemediğim şey kalmadı bebeğim 25 günlük
Seldaatilla Irem22 hem emiyor hemde mama takviyesi yapiyoruz kayinvalidem pamukla zeytinyagi yapti cocuk yarimsaatw kalmadi rahatladi kakasini yapti damla fitil kullanip vucuduna kimyasal ilac sokmaktansa bu yontem daha dogal
Irem22 Seldaatilla inanın onuda yapıyorum ama bazı doktorlar yeni doğan bebeklerde zararlı olucağını söylüyor biraz Kararsız kaldım yapmakta
Zeliha24 Genelde bebeklerde makat çatlağı oluyo bu yüzden bebek kakasını tutuyo yapmak istiyo ama acıdığı için yapamıyo bnm kızımdada aynı sorun var krem kullanıyoruz eskisi gibi ağlamıyo sizin kabız olmanızda bebeği kabız yapıyomuş kabız olmamaya dikkat edin
Dilaraa Eğer bebeğinizin kakası sertse doktora duphalac şurubu sorun, eğer yumuşak ama yapmakta zorlanıyorsa önce çatlak varmı batırın yoksa da tribudat şurubu sorun. Duphalac kabızı geçirir anında tribudat bebeğe kaka yapmayı öğretir. İkiside kısa süre kullanılan şurup lar
ozlemguzel canım beslenmene dikkat et, z. yağlı yemekler ye. muz, şeftali, havuç, patates yeme. demir hapı kullanma. mama olarak ne kullanıyorsun
ozlemsenel Yani fitil de olsa pamuk da olsa, isterse organik pamuk olsun neticede çocuğun poposuna müdahale ediyorsunuz asla iyi bişey değil. Daha çok küçük alıştırmayın böyle şeylere yazık sonra kendi kendine yapmakta hep zorluk çeker... Mama ne veriyosunuz kabızlık maması denedinizmi conformil olandan?
tcmedine [bilinmeyen] nasıl besleniyor, emmiyorsa siz yediklerinize dikkat edin kayısı kompostosu iyi gelir onun hariçinde saf z.yağı bulabilirseniz ondan çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz mama filan alıyorsada conformil kabızlıkda çok iyi