kivancsmom Yelizy merhaba ben bir şey danışmak istiyorum görüşünüzü almak çok önemli benim için….bebeğimin bazı davranışları var kafama takılan sürekli sinirlenmesi eline verdiğim yiyecek ve içecekleri sürekli dökmesi kitapları yırtması vs. Ara sıra çok nadir kendi etrafında dönmesi mama sandalyesinde başını ileri geri vurması ağız açma ve bazen kendini sıkma gibi… yani kitap okumama izin vermeyip gelip sadece yırtması, sürekli tırmanması hep bir tehlike peşinde olması prize el sokmak vs…. Uyku ve beslenme bozukluğu… bu gibi durumlar değerlendirilmeli mi yoksa ben mi evhamlıyım fikir almak istiyorum 😓
Ozgeruya Yelizy merhaba benim kızımda elma muz armut havuç salata eline alarak hiç yemez tiksinir elleyemiyor suratini bi acayip yapiyor. Rende yapıp verdiğimde de ağzına gene ağzını buruşturuyor. 2 buçuk yaşında normal mi
paputmoms Yelizy merhaba ben de danışmak istiyorum size 33 aylık oğlum tuvalet banyo korkusu var tuvalete gitmek istemiyor hala tuvalet eğitimine başlayamadık hazır olmasını bekliyorum ama gidecek gibi değil banyodan da korkuyor yıkanmak istemiyor genelde babası yıkar ben küçük oğlumu emzirirken çok bağırıp ağladığı için babası üstünü çıkarır çıkarmaz bağırmaya başlar anne çıkaracak diyor ben çıkarınca sorun yok ama banyonun önüne gidince yine basıyor çığlığı bu bir sorun mu kendi etrafında dönmeyi seviyor Bi de oyuncak vs hiç bişeyini kimseyle paylaşmıyor başlarda kardeşi doğduğunda kardeşine de yapıyordu zamanla bunu aştık ama dışarı karşı hala böyle parka vs götürünce orda da aynı şeyleri yapıyor başka çocukların kaydırakta kaymasına izin vermiyor uykuya da çok direniyor uyumak istemiyor uyutacağımı bildiği için gece kucağıma gelmiyor yorulursa kendi kendine uyur ama belli Bi saati yok bunlar ciddi sorunlar mıdır 😔
ame Yelizy merhaba soru sorabilir miyim 3 yaş 4 aylık oğlum makas etkinlikleri yapıyor o yüzden kullanmayı biliyor ama mesela gidip çelik metreyi kesiyor geçen gün silikon tutacağı kesti yapma diyoruz kalemle defterde boyama her türlü etkinlik kitapları yaptığımız halde eksik bıraktım sanki alıp alıp yürürken bile çaktırmadan iki çizik atıyor . Özellikle üstünü giydireceğimde hopluyor zıplıyor kaçıyor kahkahalarla gülüyor eğlensin diye sokağa çıkarıyorum her gün neredeyse çıkarken yapıyor sıkılıyor desem evden çıkıyoruz daha ne olabilir çok yorucu evde yorulmuş oluyorum hazırlanana kadar . Yemek yaparken temizlikte her şeyde yardım etmek istiyor bir bezde ona veriyorum ama sınırı da koyuyorum her kitabı okuyorum pedagog sınırlarıda var ama koşup kovayı alıp boşaltıveriyor halıya bile . Nerde hata yapıyorum çok merak ediyorum ??? Ne yapmam lazım ? Herkes bu şekilde mi ne zaman bitiyor bu süreç ? Sizce sebebi nedir ? Çok teşekkür ederim
Yelizy kivancsmom Bahsettiğiniz problemler duyu bütünleme ile ilgili, önerim en kısa sürede duyu bütünleme alanında çalışan bir Ergoterapiste değerlendirmeye götürmeniz. Terapi sürecinin erken başlaması çok önemli.
Mommy00 kivancsmom Bunların hepsi ve daha fazlası bizde vardı, ergoterapi aldık ve sorunlar şıp diye çözüldü. İnanılmaz bir sistem, kesinlikle götürün faydasını görürsünüz
_YanakReisinAnnesii Yelizy merhaba . Peki yumuşak veya genelde yeşil yapraklı şeylere (örn: marul , maydonoz vs ) dokunmamak , görünüşünü sevmediği şeylere dokunmamak aynı zaman da asla yememekte bir sorun mudur? Zamanla kendi başına aşabileceği birşey midir? Bu çok kafama takılıyor ama bilemedim ne yapılır.
_YanakReisinAnnesii Mommy00 nasıl bir sistem acaba? Adını duymuştum birkaç kere fakat nasıl bir sistem ne yapılıyor kimlere yapılıyor hiçbirşey bilmiyorum , merak ettim 🙏
Mommy00 _YanakReisinAnnesii Nasıl bir sistem olduğu çocuğun hangi duyulara hassasiyeti olduğuyla ilgili değişiyor. Genelde 1 saatlik bir oyun şeklinde çocuğun eksik yönleri gideriliyor
_YanakReisinAnnesii Mommy00 yukarı da yazdım benim oğlum bazı şeylere hiç dokunmuyor veya görüntüsü sevmeyip yemek istemiyor . Bu bir sorun mu yoksa büyüdükçe geçecek olan birşey mi bilemiyorum . Araştırıcam teşekkürler 🌺
Mommy00 _YanakReisinAnnesii Oyun hamuru, toprak, çim, slime, köfte, muz, köpük aklıma gelenler bunlar. Bunlara asla dokunmazdı, kendi kendine geçecek bir şey olup olmadığını uzman görüşü belirler, lütfen siz de geçer diyerek bu tür eğitimlere geç kalmayın
paputmoms Yelizy ayrıca oyuncaklarını toplamaz çok dağıtır ama toplamaz ben toplarsam yardım eder sadece
_YanakReisinAnnesii Mommy00 hep aklımın bir köşesinde en uygun vakitte halletmek istiyorum inşallah. Nasıl oluyor bu süreç acaba ilk nereye gitmemiz ne yapmamız gerekiyor?
Mommy00 _YanakReisinAnnesii Gelişimsel pediatri alanında uzman bir doktora gidiyorsunuz, doktor görüşü üzerine sizi bir merkeze yönlendiriyorlar. Yaşadığınız yerde iyi bir ergoterapist varsa araştırıp oraya da götürebilirsiniz ama öncelikle dediğim gibi gelişimsel pediatri doktoruna görünüp tavsiye almanızda fayda var, çünkü merkezle sürekli iletişim halinde olup çocuğu sık sık görmek istiyolar
Mommy00 Ayfer2608 Bizim durumumuz için haftada 1 gün 1 saat yeterli dediler. 2 ayda çözdük zaten bu durumu 🌸