Vildan777 Merhaba bebegim 2 aylık. Dogdugundan beri sürekli eldivenleri elinde, bunun sebebi eldivenler olmadıgında elleri buz gibi oluyor bu yüzden sürekli eldiven kullanıyoruz Sizler ne kadar kullandınız
srnglmftn Vildan777 40 günden sonra çıkardım elleri soğuk olduğunda elimle ısıttım kendine ve bana dokunduğunda daha güvende hissediyor. Ten teması çok önemliymiş. Eldiven kullanımı uzun sürerse ilerde bir şeylere dokunmaktan çekinir korkarmış o yüzden 40 gün kullandık
NoThing2Lose Vildan777 2 aydan fazla kullanılmaması gerek ellerini keşfetmek için çıplak elle olması lazim
durukusunannesi_ Vildan777 bebeklerin dolaşım sistemi tam gelişmediği için elleri ve ayakları soğuk olur zaten üşüyüp üşümediğini göğsünden ve ya ensesinden anlayabilirsiniz. Ben 1 aylıkken bıraktım eldiveni onu da bir tek uyutuyorum takıyordum zaten ellerini keşfetmesi gerekiyor artık takmayın
Kereminannesiii Vildan777 çok uzun süre kullanmışsınız. İlk oğlumda hemşire 1 hafta sonunda çıkarın demişti hem ellerini hemde uzun süreli kalırsa mantar olur demişti. Kızımda sadece hastanede taktım eve geldiğimiz gibi çıkardım kendi de huzursuz oluyordu.
Vildan777 srnglmftn bende emzirirken falan cıkarıyorum hep ama simdi bi gündüzleri cıkarıp geceleri uyurkem takmaktı düşünüyorum, bilmiyorum elleri buz kesiyor o yüzden kıyamıyorum da
asena0609 Vildan777 40 gün kullandık en önemli duyu organını kapatıyosunuz açın ellerini çocukların elleri tabiki soğuk olur kan dolaşımının son parçası çünkü üşümez açın ellerini dünyayla tanışsın
Gizmokzilla Vildan777 ben hiç eldiven kullanmadım. Yeni doğan bebeğin elleri ayakları soğuk olabilir vücudun uç noktaları o kısımlar genelde soğuk oluyor zaten bebeklerin. Bana herkes tak dedi ama takmadım çünkü bebeklerin ilk kullanmaya başladığı duyusu dokunma duyusu daha anne karnındayken başlıyorlar kullanmaya. Mesela hamileliğimin son zamanlarında biraz sıcak suda duş aldığım zaman bebeğim çok fena vuruyordu içeriden. Bunu bile hissediyorlar. Ki bunu ben hani doktorların araştırmasına bağlı olarak söylüyorum size takmamak en doğrusuymuş bence çıkartın artık çok uzun bile kullanmışsınız 🤷🏻♀️ benim bebeğim 2 - 2 buçuk aylıkken eline çıngırak veriyordum mesela tutsun diye çok hızlı gelişti parmak kasları. 3 - 4 aylıkken çok rahat oyuncak oynayabilir kıvama gelmişti. Ben bunu cidden eldiven takmamış olmama bağlıyorum. Naçizane tavsiyem çok uzun kullanmışsınız bir an önce çıkartmanız 🌸 elleri soğuk diye üşüdüğünğ düşünmeyin göğsünden ve ensesinden anlarsınız üşüyüp üşümediğini zaten 🤷🏻♀️
livanurvealpinannesi61 Vildan777 2 aylık bebeğe eldiven takılmaz. Kan dolaşımı yavaş olduğu için eller soğuk olur. 1 yaşa kadar eller ve ayaklar soğuk olur. 1 yaşa kadar eldiven mi takacaksınız yani. Uzmanlar hiç eldiven önermiyor yazık bebeğe 2 aydır elleri eldiven içinde kalmış. Takmayın artık ben 10 gün takmışımdır eldiven.
birmelekannesiiiiii Vildan777 ben doğduğu günden beri kullanmadım açıkçası çünkü birbirimizle sürekli temas halindeydik ve bişeyleri dokunarak hissetmesi gerekir yüzünü ellerini tanıması gerektiğini düşünüyorum bebegin elleri soğuk olduğunda üşümüş sayılmıyor göğsü ve sırtı soğuk olursa üşüyor 😊
Ebrushkaa Vildan777 bej çok kullanmadim elleri buz gibi evet ama el ayakları hep soğuk oluyor normalmis
Defnecik23 Vildan777 o kadar takılır mı ya hiç mi araştırma yapmak aklınıza gelmiyor. Kan dolaşımı yavaş olduğu için elleri soğuk onun