Enfall Kizlar kızım 17 aylık bir kelime bile edemiyor Bir kelime bile sadece heee hiii haaa diyor el hareketleri yapıyor bebek dili konuşuyor 4 aylık gibu hicbirsey anlamıyorum ondan .lütfen birşey diyin ne yapabilirim çok düşünüyorum korkuyorum bugün bissuru kitap sipariş verdim birlikte okumak için aklıma gelen tek bu oldu ve etkinlik seti sipariş verdim
egelsenkonuss Enfall kitap iyi fikri tv tablet varsa bi sure uzak tutun bol bol konuşun gün içinde ne yaptığınızı anlatın söylediklerinizi tekrar ettirmeye çalışın
Dimitrina_kovaceva Enfall zeka kartı, kitap, bebek Şarkıları, evcilik, etkinlik, bişey yaparken konus anlat. Sürekli konuş elindeki şeyin rengini sayısını şeklini vs
Audanur38 Enfall bence doktora gösterin bi onlar yönlendirir sizi benim eşimn kız kardeşi 7 yaşında oda konuşamıyordu gittiler aradılar araştırılarak doktor çok geç kalmıçsınız bu kadar neyi brklediniz falan demiş kızmış yani şuan 7 yaşında ama 2 3 yaşındaki çocuklar gibi konuşuyor konuşmaya yeni başladığı için ihmal etmeyin derim
Enfall @egelsenkonuss gözünü açıyor telefon yutup izliyor gözünü kapatana kadar. Onada çok sinir oluyorum elimde değil kaynanamda kalıyorum kayinpederim ve kayinlarm açıyor ona birşeyde diyemiyorum .
egelsenkonuss Enfall odaya kapanın çocuğunuzla, gerekirse konuşsunlar arkanizdan kendi evinize ne zaman gececeksiniz
Zey21 Enfall demelisiniz ne demek diyemiyorum . Konuşmamasının sebebi ekran . Tam soracaktım ki ekran gösteriyor musunuz diye yazmışsınız zaten . Lütfen ekranı kesin tamamen hemde
Yusufff-41 Enfall seni çok iyi anlıyorum canım zaten kalabalıkta işin hizmetin de bitmiyordur diye düşünüyorum biz aynı binada yaşıyorduk Dedem babaannem amcamla herşeyi kendileri bilir salak salak şeyler öğretirlerdi kardeşime annem bir şey dese ortalık karışırdı babam zaten etkisiz eleman ailesine laf ettirmezdi ben uzak tutuyordum elimden geldiği kadar zor bir durum doktora götür kesinlikle yasakladı oyun oynayın kitap okuyun konuşamaz kekeme kalır geriden gelir okulda sınıfta kalır vs gibi şeyler söyledi diyin zeka kartları kitaplar al onlar okusun oyun oynasın bir sürü insan azcık totolarını zora soksunlar Korkut gözlerini Allah kolaylık versin
Enfall @Dimitrina_kovaceva sürekli konuşuyorum ama ekrana bağlı bir bebek . Sürekli telefon istiyor telefon için ağlıyor … Zeka kartı iyimi acaba alayimmi
Ikicocukbiranne Enfall kendi kendine bağlanmadı herhalde sen annesi olarak verirsen eline bağlanır. Uyaran eksikliğine sebep oluyor, çocuk sınavlara girdiğinde dikkat veremediği için başarısız oluyor, dersi dinleyemiyor vs. 3 sene uzak tutsak televizyon telefondan çocuğumuzun beyin gelişimine en büyük desteği vermiş oluruz
Dimitrina_kovaceva Enfall zeka kartı iyi tabi kelimeleri öğretirsin ses kartları var hayvan seslerini öğretirsin bir de telefonu sakla görmesin
Audanur38 Enfall valla içinizde bir kuşku kalmaması açısından doktora götürün derim ben yinede siz bilirsiniz
Ikicocukbiranne Enfall tv telefon 1 dakika bile gormesin yanında açmayın izlemeyin. Bol bol hikaye anlatın kucağınıza oturtup konuşun onunla.
Enfall @fizyoterapist_anne06 en iyisi doktora götürmek doktor söylemiş desem belki açmazlar başka aklıma bir çözüm gelmiyor
Ikicocukbiranne Enfall sen kendin götür doktora canım doktor söylemiş deme kendin doktorla konuş sonra anlat kayinpederine doktor böyle dedi falan dedi
Enfall @Ikicocukbiranne öyle bir ailedeyim ki nasıl anlatayım bilmiyorum asla dinlemiyorlar beni ben telefonumdan daha bir kere açmadım düşünün. Şimdi kayinpederime açma desem kendisi bana denediği şey kalmicak karısıyla birlikte nereye gitseler soylicekler tüm sülale düşman olacak eşimde aynı şekilde o anacidir zaten onun sözünden asla çıkmaz …
Ikicocukbiranne Enfall o zaman çocuğuna bu kötülüğün yapılmasına izin ver diyecek bir şeyim yok malesef.
mervemir- Enfall doktora götürün durumu anlatın zaten dr da sizi yönlendirir sanıyorum gelince de Dr asla tv telefon izletmeyin dedi dersiniz o zMan açamazlar
Atesbebek Enfall konuşamıyor demek için çok erken 22 aya kadar neredeyse anne bile demiyordu sonra bir çözüldü ağzımız açık kaldık suan 34 ayligiz her şeyi konuşabiliyoruz sohbet havasında. Hiç merak etmeyin. Siz kelime yüklemeye devam edin o belleğe kaydediyor sonra şaşırıp kalıyorsunuz