Ayar1202 öncelikle kızmayın. Bu çok normal bir durum. Siz kızdıkça daha çok yapar, sizden saklanıp yapar. Normal bir gelişim süreci, çocuk kendini keşfediyor. Be bunu yanlış olarak algılamayın, çocuklar bunu yetişkinler gibi bir zevk amacıyla yapmıyor. Rahatlama için yapıyırlar daha çok. Mesela benim kızım uykusu olduğunda yapıyor. Bizde çok endişelendik, özellikle eşim çok sinirleniyordu. Ama bunun için çocuk doktorumuz, gittiğimiz pedagoglar ve kızımın devam ettiği kreş tepki vermememiz ve normal olduğunu söyledi. Sadece biraz daha anlamaya başladığında, oranın özel bölge olduğunu. Herkesin içinde ellenmemesi gerektiğini. Çok ihtiyacın olursa bana söyle gel beraber odana gidelim orda rahatla gibi yaklaşmamız söylendi. Suçlamadan yerine ne koyabiliriz diye konuştum ben kızımla. 4 yaşında benim kızım. Mesela ödkeli veya sıkıntılı olduğu günler yapıyor, ya da kreşte öğlen uyumadı ve çok yorgunsa. Ama bizim tepkilerimiz azaldıkça ve daha sevecen yaklaştıkça azaldı. Mesela o zamanlar sarılsak mı, sarılman gelmiş olabilir mi, sarılmak seni rahatlatır mı, seni seveyim mi saçını okşayayım mı ya da dans edelim mi gibi gibi masturbasyon yerine başka bişey koymaya çalışıyorum.