Asel0135 Gyed bizimkinde 6buçuk aylık 70 cm boyu valla yere bırakınca yuvarlana yuvarlana dolanıyor odayı:)) ben 10 gündür falan tadım şeklinde veriyorum
Gunesozlem Kızlar benm bebıs de 5 aylık oldu ne yapıcam geceleri doymuyor bence cok sık uyanıyor ek gıda olarak ne verebilirim
Tugbabu59 Şimdi bebişleriniz hangi ay dpgunlu sizin acaba bizim de 5 ci ayımız bitiyor da bunlar da bize geverlimş, 😊
Aycan12 Gyed benimkide 1 hafta var 6. Aya girmesine oğlumda sıkılınca kucak istiyo dönmeye çalışıyo artık dönüyo tvnin önüne koyuyorum izliyo sıkıldığında mızmızlanıyor bizde ek gıdaya 5. Ayda başladık
Kzy3 Bizimde 6. Aya 10 günümüz kaldı, ek gıdaya başlıcaz bakalım nasıl yapıcaz, eline mi verıosınuz sebzeleri yoksa püremsi halemi getirıosunuz , buhar için ne kullanıyosunuz, gece yedirdiğiniz bşy varmı 3-4 kere uyanıyo
Gyed Kzy3 ben kaşık maması veriyorum havuç eline veriyorum dişleri çok kaşınıyor geceleri beni emiyor
Perismom Gyed bizde bugün 6 aylık olduk. Bir ay önceki kontrolde 70cm 7160grdi. Şimdi sanıyorum 72-73 olmustur. Kilo sanıyorum 8 civarı 🙈 uzun olacak kızım 🥰 bize doktor 4.ayda ek gıdaya başlamamızı söylemişti ama ben bi 10 gün denetmiştim. 5ay 10 günlükken dişler çıktı ve ben hemen ek gıdaya. :) ilk bi 4. Ayda denetiklerim var diye. Tek hiç bir şeyi yemeyi sevmedi. Çorbamız havuç, kereviz, soğan, sarımsak, patates, brokoli, karnabahar, ıspanak yaptım yemedi 🤣 yogurt çorbasına bayıldı. Yumurta sarısı, yoğurt, buğday, nohut, sarımsak blendar yaptım. Kavanoz mamalar sütlaç yoğurt kuru kayısı ve kuru erik hafif kaynatıp yumuşatıp meyve filelerine koydum bayılıyor😁 son olarak içine et suyu koyunca 1. Tarife bayıldık. Sonra içine bir tane kuşbaşı et koydum. Birde pirinç ekledim Taneli olacak şekilde blender yaptım. Mest oldu. Yoğurtlu çorbayı şehriyeli yapmaya başladım bayıldı. Üzüm’e aşırı bayılıyoruz. Armut, elma, şeftali 🙈 —- önce bir kaç gıdayı denedim alerji yapmayınca her seferinde başka bi Gida ekledim Doğrusu. - sogan ve sarımsak iştahını acıyor.
Aycan12 Perismom bu saydıklarınız çorba olan havuç kereviz soğan sarımsak patates brokoli karnabahar ve ıspanak bunları hepsi bir arada mı yaptınız yoksa ayrı ayrımı bide yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsunuz
Perismom Aycan12 1-2-3. Gün havuç 4-5-6. Gün patates 7.8.9 gün havuç patates brokoli surekli ekleyerek üstüne devam ettim. İçine artık bir kuşbaşı et koyuyorum. (Bugün 6 aylık olduk) buharda hepsi birlikte haşlıyorum. (Avent buharlı pişirilirse) sonra taneli rondo yapiyorum. Yogurt çorbasını biraz un kavuruyorum, yumurta sarısı, sarımsak, yogurt. (Nohut ve buğday koyarsam rondo yapiyorum. Erişte yada pirinç koyarsam öyle bırakıyorum ki taneli yemeyi öğrensin diye.) içine kaynarken biraz kuru nane koyuyorum. doktor gelişimin çok iyi olduğunu çok iyi beslendiğini söyledi bugün. Birde hep meyve veriyorum.
Aycan12 Gyed ben pırasa yapmadım çocuğuma başka biri dedi de bende onları birim yaptınız diye sordum yanlış anladınız ben havuç pirinç patates yapıyorum arada kabak meyve püresi kaşık mama helo baby öle