tazemommy benim yiğenimde çok kötü tecrübe yaşadık. O yüzden baya tecrübeliyim.yeğenimin kalça çıkığı ve kalça gelişim geriliği vardı. Sizin bebeğinizle aynı dönemde ölçüm yapıldı. Riskli çıkınca hemen bir prof ortopediste götürdüler pavlik takıldı. Ölçüm sonuçlarına göre karar veriliyor pavliğe. Belki sizinki çift bezle düzelir. Mutlaka uzman hekime gösteri öncelikle.gerekli görülürse pavlik takılır zaten erken teşhis edildiği için yüksek ihtimal ameliyata gerek kalmaz. Ama verdikleri pavliği düzenli takmanız, çıkarmamanız gerekli. Banyo bile yaptırmadık yiğenime sürekli takılıydı. Bantlardan yapılmış pavlik işe yaramıyor Ankara’da kalça çıkığı konusunda isim yapan bir hocaya götürdük farklı bir pavlik verdi ve daha hızlı iyileşmesini sağladı gerek olursa ismini paylaşırım sizinle. Ya da pavliğin markasını öğrenirim. Benim hastanelerde gördüğüm kalça çıkığı tedavisi gören bebeklerde hep aynı bantlı pavlikleri görüyorum. Onları asla tavsiye etmemişti hoca özel getirttik o zaman yurtdışından geldi ama şuan Türkiye de muadilleri varmış. Önemli olan şuan için ölçüleriniz hekim görüşü nedir