Mucizemmmmm 1902ctn benım oglumda coklu gıda alerjisi ve akar küf alerjısı var dıyet yapıyorum ama doktorumuz yattıgı odada halı perde olmayacak nevsımlerı haftada bır 60 derecede yıkanacak dedı bızım evımızde ıkı senelık 8. Kat ve küf rutubet yok bunu soyledıgımde de evde canlı cıcek varsa at sız farketmezsınız ama çiçek diplerinde küf olur dedı dedıklerını yaptım sırtındaki egzaması öksürüğü hapşırması geçti
Suleeee Benim oğlumda beş aylık egzema çıktı vücudunda 21 gündür yumurta kuruyemiş 15 gündürde süt diyetindeyim deri testinde bişey çıkmadı doktorum da diyete devam dedi kan testi yaptırdık sonuç bekliyoruz bu arada bioderma atoderm kullanıyorum İyi geliyor aslında ama bazen artıyor anlamadım alerji mi değil mi
Busra_ugur57 1902ctn atopik acaba nasıl oluyor resim atabılkrmısınız benim de bebegımın yuzunde Bi şeyler çıkıyor ama daha once alerjı doktoruna gottık kakada kan vardı mamayo değiştirdi sadece
1902ctn Busra_ugur57 atopik dermatit kuruluk ve kaşıntı içeren egzama türü pul pul dökülür ciltte çatlamalar soyulmalar olur.hiç resim çekmemişim bende en başta koyacaktım ama 🤷♀️
1902ctn Mucizemmmmm bana bunların hepsini diyetisyen söyledi doktorumuz hiç bu konudan bahsetmedi onun testi ayrı mı yapılıyor
1902ctn Mucizemmmmm çiçek yok,evcil hayvan yok perdeleri 2 haftada bir yıka halıları kaldır,hiçbir deterjan kullanma,süpürge değiştir daha bir sürü şey saydı hatırlayamıyorum bile çünkü kafamda tek soru vardı ben bunlara nasıl yetişeceğim?
Yusuf_Talhanin_annesi Mucizemmmmm 1902ctn Suleeee Algun Aysana merhaba hanımlar bana da fikir noktasında yardımcı olur musunuz? Yazılanları okuyunca iyice kafam karıştı. Kendim alerjik bir insanım her sene alerjik ürtiker (kurdeşen) geçiririm. Bebeğim 6 aylık olacak hem anne sütü hem mama veriyorum. Şimdiye kadar nemlendirici hiç bir şey ne yağ ne krem kullanmamıştım yüzüne. 3 hafta önce bebeğimin yanakları bir anda pullandı kızardı o hafta bebeğimi yüzünden öpen birileri olmuştu hemde ben deli gibi yumurta tüketiyordum hemde bir defaya mahsus çamaşırlarını kendi deterjanımla yıkamıştım ve evi de az süpürüyordum (yoğu. depresyon yaşıyordum ailevi sıkıntılar yüzünden). Her neyse Bi 10 gün kadar kendiliğinden geçmesini bekledim geçmeyince çocuk doktoruna götürdüm egzama dedi kortizonlu krem verdi mamasını keçi sütüne çevirdi bana da yumurta tüketme dedi. yumurtayı bıraktım mamayı beğenmedim eski mamama döndüm ve kortizonlu krem yerine doğal bir krem kullandım. Yüzü geçmişti ta ki bu 2 gün önceye kadar!!! Şimdi Hem yüzünde hem göğsünde parça parça egzama var... nasıl bir yol izlemeliyim bana yardım edin ek gıdaya da başlayamadım 😔
Mucizemmmmm 1902ctn ben oglumu alerji ve immünoloji bölümüne götürdüm orda alerji testi yaptılar o sekılde cıktı histamın ceviz susam inek sütü akar ve küf alerjısı cıktı sadece yumurta balık ve fıstıga alerjısı yok
Mucizemmmmm 1902ctn aynen oyle malesef hepsını yapmamız pek mumkun olmuyo inşallah bi an once gecer de rahatlarsınız sız de bebegınız de
1902ctn Mucizemmmmm anladım bize sadece besin alerjisi için test yaptılar acaba diyet denedikten sonra mı onlara geçer
findikburun Mucizemmmmm bizede alerji dediler bende diet yapıyorum ama neye olduğunu bilmiyorz herşey yasakladı tavık ekmek peynir süt yumurta çikolata meyvasuyu sadece sebze. Szizin bebeğiniz kaç aylık nasıl test yaptırdınuz bende yaptırmak istiyorum test ama küçük olduğu için yapmıyorlarmış sanırım bebeğim 4 aylık
Mucizemmmmm 1902ctn bızımkının hepsını aynı anda yaptılar sırtına 16 tane iğne batırdılar ıgnelerın içinde besın ve dıgerlerı de vardı
1902ctn Nesliyuksel439 süt inekten çıktığı için benzer proteinler etti de bulunabiliyormuş önlem olarak sık tüketme dedi bende kuzu kıymasından köfte yapıp yiyorum arada
Nesliyuksel439 1902ctn cok teskurler benm bebeyimde alerji sut urunu yemedm halde bagzn vucudu kabaryudu bide ette yemeyim bakalm
1902ctn Nesliyuksel439 test yaptırdınız mı ? Bizim buğdaya çıktı mesela test yaptırmasak devam ederdim ekmeğe hiç aklıma da gelmemişti
Zeydaneymen 1902ctn benimde bebeğim 7 aylık ve 3 aydır neredeyse diyet yapıyoruz ama dikkat ediyorum ama bazen istisnalar yapıyorum... vücudu falan çok kötü oluyor ya 😣
1902ctn Zeydaneymen şimdi diyetteyim vicdanım rahat diyeti bozunca neler olacak ama düşünmeden edemiyorum