RobinScherbatskyy Akşam iftarda yedik ama sahura uyanamadım niyette etmedim şuan dayanıp dayanamıycağımı bilmiyorum. Daha bişey yiyip içmedim ama yesem oruçlu mu sayılırım bilenler var mı🤔
Ikizannesi06 RobinScherbatskyy yerseniz nasıl oruçlu sayılacaksınız anlamadım. Ayrıca böyle kararsızlık varsa tutmayın ondan iyi şeytan vesvese veriyor yani bu saate kadar niyet etmemişsiniz bigün sahur yapmadan tutarsanız bişey olmaz tabi kendinizi siz biliyorsunuz ama ikilemde kaldıysanız zaten tutmamayı seçeceksiniz gibi geliyor😅
Cocolingo RobinScherbatskyy gece sahura uyanacağım niyetiyle uyuduysan eğer YEMEZSEN şuanda niyet etsen oruç sayılmış olur, şuan dayanamam diye düşünüp yersende bugünün orucunu başka zaman tutman gerekir
MotorcuAnne RobinScherbatskyy Sözlü niyet şart değil. İçinizden tutmayı niyet etmişseniz ve öylece yatmışsanız niyetlisinizdir.
Olimbonii RobinScherbatskyy Ben hic sahura kalkmadan tutarim daha rahat tutuluyo bana gore yarina o niyetle oruclu olcami bildigim icin hep orucluyum ama siz sahur yapıyorsanız her zaman ve yarina oruc tutacam diye niyet etmediyseniz bişey olmaz ama bence tutulabilir sahursuz oruc cokta rahat oluyor 😇
RobinScherbatskyy Ikizannesi06 yok aksine tutmak istiyorum ama gece burnum tıkandı şuan boğazıma kadar kurumuş haldeyim ondan kararsız kaldım ama bozmayacağım sanırım
RobinScherbatskyy Ikizannesi06 oruçlu mu sayılırım derken oruçlu gibi mi yerine tutmam gerekir dedim. Orucu bozunca 61 gün tutmayınca yerine 1 gün ödüyorsunuz. Yiyip oruçlu muyum diye sormadığım belli yargılayacak yer arıyorsunuz valla
Yusufsmommy Hanefi mezhebinde iseniz niyet etmeden de olur. Çünkü zaten Ramazan ayı içerisindesiniz başka bir (nafile veya kaza) oruca niyet edemediğinize göre zaten tutacağınız oruç bellidir. Orucunuzu bozmayın derim, Rabb’im kolaylaştırır inşaallah 🤲🏻
RobinScherbatskyy Cocolingo yani şuan dayanabildiğim kadar su içmiyorum buda oruç tutabilmek niyetiyle olduğu için niyet sayılır diye düşünüyorum o yüzden aklım karıştı
RobinScherbatskyy Olimbonii hiç bırakmak istemem orucumu normalde ama boğazım çok kötü kurumuş su zorlıycak baya ama rabbim kolaylığını verir inşallah
Meryemp RobinScherbatskyy benim bildiqim kadariyla öglen ezani okunana kadar niyet icin vakit var ama öğlen ezani okur hala niyet etmesiysen oruclu olmassin
Ikizannesi06 RobinScherbatskyy hiç te yargılayacak yer aramıyorum zaten yazdığınızı anlamadığım için nasıl olacak diye sormuşum demi? Napıyosanız yapın ne diyim🤦🏻♀️