canselkrtt devlet aşıları ücretsiz yapması için korona gibi düşünün belirli bir ölüm sikalasi var eğer hastalıktan ölenler o ölüm sikalasini yakalar veya geçerse ancak ücretsiz himayesine alıyor. Bu vurulan tüm devlet aşılari da o şekilde ücretsiz olmuş. Ben geçen hafta kızıma 1280 lira + 200 muayene ücreti 1500 liraya bexsero yaptırdım. 2 ay sonra 2.doz yapılacak.hatta 10 yaşındaki oğluma o zaman doktoru gerek görmeyip 13.ayda sadece tek doz nimenrix yaptırmıştı şimdi 2senedir oğlumuda kızımın doktoruna götürüyorum abiye yapıldı mı dedi hayır dedim ülke mülteci doldu abiye de yapalım dedi bende zaten üzülüyordum yaşı geçti mi oğluma yaptıramaz miyim diye meğer bexsero yapilabiliyormus şimdi 2 dozda oğluma yaptiricam etti sana 6bin.bir şekilde bulup buluşturup yaptircaz artık.rota bebeği ishalden mahveden bir hastalık zira abim 43 sene evvel yakalanmış o vakitler kanlı ishal denilirmis 9 aylıkken 10 kg hastaneye yatan abim 10 gün sonra 6 kg olarak çıkmış hastaneden. Menenjit ise özellikle bebeklik çağında 12,-24 saat içinde ölüm gerçekleştiren ileri yaşta oldugunda ise uzuv ve duyu organi kaybına sebep olan bir hastalık.keske bunları da ücretsiz yapsalar da herkes yaptirabilse bir de bırakın bu asilara her ay her hafta zam geliyor ben 6bin diyorum ama 7-8 bine bile tamanlanicak gibi duruyor 2 çocuğumun asi ücreti.