-Cedric Ebruasaff oğlum 28 aylık henüz kaka diyor ama çiş diyemiyor. Bende ikilemde kaldım erken mi diye ama kaka yaptıktan sonra haber veriyor , kaka yaparken utanıp saklanıyor .. bilemiyorum ki yaa hazır mı acaba
Ebruasaff -Cedric benim oğlumda öyleydi bir süre öyle devam etti sonra kendisi söylemeye başladı biraz zaman alıyor alışmaları maalesef 😊
Sairsell Cemilemre 29 aylık olduk anne, baba, dede, babaanns, anneanne v.s tekli cümle hala konuşmuyor ve eliyle işaret ediyor sürekli.
Peripellaa Aynen canım benimkide öyle uykularım kaçtı artık 17 aylık olcak oğlum konuşamıyor anne mama suya bu dede aç kalk gibi
Benisahtesevme2 112233445566 gelısım uzmanına gıttık oğlumuzu gördü oyunlar oynadı kaba ınce motor becerılerı göz teması analızı yaptı çok şükür zaten bılıyorduk bır sıkıntı olmadığını doktor onayı almış olduk otıstık bır durum olmadığını nörolojik olmadığını söyledi Pandemı veya genetık faktör olabılır dedi Daha çok ılgı ve net konuşmalar ıle destekleme yapacağım Harflerın cıkısları kelımeler kısa kısa olmak üzere gun ıcınde çalışıyoruz asla tv yok Bız dızı ızlıyoruz dedım hocam o etkıler mı hayır çocuk ızlemıyor odaklanmıyor ıse sorun yok onun odaklanıp kıtlendıgı cızgı fılmlerı kesiyorsun dedi Ben gün Icınde bır saat ızletıyordum sımdı asla açmıyorum Oğlum didi aç derdı mesela sımdı doktor ızın vermedı deyince tutturmuyor ve anlayışla karşılıyor
rua_da_senhora_das_verdades Cemilemre Bu durumun genlerle alakalı olup olmadığını anlamak için bir uzmana danışın. 16 aydan sonra en az 20 kelime bekleniyor.
Nurumm12 Benisahtesevme2 peki çoğu şeye baba diyor demiştiniz sanırım onun sebebi nedir doktor bir şey dedi mi ☺️
Benisahtesevme2 Nurumm12 yok demedi canım o kelımeyı çıkarıyor rahatlıkla ama şöyle baba derken babasının baba olduğunu bılyor Baban nerde deyince babasına koşup baba dıyor babasına hıtap ederken baba diyor Aslında çocuğunuzda sorun oldıyunu amlarsınız bu sadece konuşma ıle değil bazı çocuk konuşur ama sorunludur bellı eder kendını gıbı Bız tabı ıstıyoruz bır an önce olsın yaşıtlarını yakalasınlar ama bazı çocuklar geç konuşuyor umarım dıl terapısyıne gerek kalmaz üç ay suremız var
Nurumm12 Benisahtesevme2 anladım canım benimkide öyle 22 aylık babasını tanır bilir ama kelime olarak her şeyde sık tekrar ediyor çünkü net söyleyebiliyor çok teşekkür ederim inşallah güzelce konuşur tüm yavrular