MeryemHuseyinli Iyi gunler kizlar kizim 9aylik olmasina ragmen hala puturtu yiyemiyor dogrusu hata bende zayif bebekti drun onerisiyle 4ayda ek gidaya basladik ve mecbur blendra alistirdim simdide puturtuye alistiramiyorum onerileriniz nelerdir?
Dlshnn3 MeryemHuseyinli gerber markasına ait bir atıstırmalık var cips gibi birşey düşünün ama ağızda eriyor boğazına kaçma gibi bir ihtimal yok 8. Aydan itibaren yiyebiliyor onunla alıştırdım valla sonra pirinç patlağı aldım karabuğdaylı eline verdim ısıra ısıra yiyerek alıştı böyle şeyler deneyin derim
oglumuz01 MeryemHuseyinli azar azar pütürlü vereceksin kuzum. Ben en başından beri pütürlü vermeye çalıştım ilk aydan sonra
MeryemHuseyinli Dlshnn3 alirim onu sen resim atarmisin bana canim rica etsem isiriyor sonra yediyini kusuyor
Dlshnn3 OglumAlp MeryemHuseyinli Dometeslisi var bide bu var ikisini de çok seviyoruz biz tek tek önüne koyuyorum kendi eliyle yiyor hoşuna da gidiyor Farklı geldiği için bir deneyin derim
Senibidasanaelikopteryokbuson MeryemHuseyinli corbalarla baslayın ıstersenız ıcındekı tanelere alıssın once sehrıye patates vs gıbı catalla ezın bırakın zamanla alısır
ruveydaensar MeryemHuseyinli şehriyeli , pirinçli çorbalar veriyor musunuz? Ona rağmen alışmadiysa yutabilecegi yumuşaklıkta havuç patates vs verin eline kendi yesin . Dişleri olmasa bile çiğneme ve ısırma güdüsü var öğrenmesi lazım . Bebek gofretleri var ya da son çare olarak deneyebilirsiniz.
YaseminAren MeryemHuseyinli bız de sızın gıbı 4 ayda basladık sımdı puturku yıyo 7 aylık onvrlıklr blender ı kesınlıkle kullanma artık catalla ez ve mınnak mınnak putur bırak mesela ınce bulgur pısırıp yogurt a katıyorum yıgurtla yıyor muzu elmayı tırnak ucu kadar dograyıp tek tek verdım ugrastm ezmeye alısısn dıye tel sehrıye yı hamur olck kadar kaynatıp verdım kolay ezsın dıye zamanla alıstı.. Dun arpa sehrıye yedı mesela😎 bırde elıne sureklı havuc elma dalatalık verıyorum sert seylerı damagına surtmeye alıssın dıye
Kaynana-elti-gorumce MeryemHuseyinli en baştan eline ekmek vs vererek aşka blender etmeyerek ezerek verdim o şekilde alıştı sizin durumunuz farklıymış biran önce başlayın derim azar azar pütürlü pütürlü ve asla vazgecmeyin bu sefer şunu öğrenir hiimm ben istemedim ve yine bana su gibi geldi diyerek direnir sürekli böyle verin mecbur kalacak
ruveydaensar MeryemHuseyinli blend yapma yavaş yavaş alışır . Bı kasıkta sadece bir pirinç tanesi olsun . Öğürür boğulur gibi yapar ama merak etme bogulmaz öyle öyle alışıyor aslında . Taneli yemeyi de sevecektir cignedikce basardikca . Siz taneli şeyleri yuttuğu zaman alkış falan yapın destekleyin . Zorlansa da artık alışması gerek . Dediğim gibi sulu çorba sonuçta bı tane pirinç tanesi suyuyla beraber gider boğazından onun çaba sarfetmesi bile gerekmez . Böyle böyle alışır
Sibelmuc MeryemHuseyinli Bende 4 te başladım ek gıda tadımlarına püreyle. 3 hafta sonra da pütürlüye geçirmiştim öğüre böğüre alıştı valla çatalla iyice ezince yedi.