Serpil09 Kızlar ya birşey soracağım şimdi biz evde 3 kişi yaşıyoruz yani esim ben ve 19 aylık kızımız kızımın fitresini esim ile ikimiz mi vermek zorundayız yoksa birimiz verse olur mu kızımızın fitresini
Feyzosumunannesi Serpil09 3 kişilik vereceksiniz ha eşiniz ha siz fark etmez siz bir ailesinin senin paran eşinin parası sizde ayrı mi anlamadım
ElisaMom_ Serpil09 bu seneki fitre yanlış bilmiyorsam 70 tl ona göre 3 kisininkini vereceksiniz ha eşiniz ha siz fark etmez yani
Serpil09 Feyzosumunannesi esim kendi kazandigiyla verecek bende kendi param ile vereceğim.o yüzden sormustum
Dimitrina_kovaceva ElisaMom_ aradan damladım ama kusura bakmayın bişey sorcam şimdi 3 kişilik aile 70 tlden 210 lira mı vermeli yoksa 210×30 mu
ElisaMom_ Dimitrina_kovaceva estağfurullah valla canım bizde 3 kişiyiz 210 yapıyor normalde hesaplarsam ama biz fazla vermeyi düşünüyoruz yani araba ve dükkanımız var bunu bir kişi sayıp 280 300 civarı vericez yani mal içinde fitre vermeyi düşünüyoruz(kim nasıl vermek isterse tabi)
Dimitrina_kovaceva ElisaMom_ mal için de verilecekse o zaman ben de öyle yapim bide 210 bana çok az geldi 500 falan vereyim diyorum bari bi işe yarasın. Allah kabul etsin hepimizinkini Mirancinarmom teşekkürler 🌼🌼
Mirancinarmom Dimitrina_kovaceva mal için fitre değilde zekat verilir diye biliyorum isterseniz fetva hattina bir sorun bende kisi basi 70 degilde 100 tl den vermeyi düşünüyorum Allah kabul etsin inşallah
ElisaMom_ Dimitrina_kovaceva aynen öyle canım zaten en az 70 den hesaplanmali durumu iyi olanlar fazla da verebilir. sizinkinide Allah kabul etsin 🤲