Zeynepveminigi Krizinka_5 5. Ayın sonunda başladık doktor kontrolü ile, yoğurtla başladık sonra sebze , şimdi de meyvelere gecicez inşallah.
1g-42- 6.ayda başladım, iyiki de öyle yaptım, çünkü ilk dönem kabızlığı, nasıl beslicem kaygısı en azından geç oluşmuştu
sIjunakk Krizinka_5 aşağıdaki yorumlar için yazmak istedim doktorlar 4. aydan sonra kilo almayan bebeklere tadımlık ek gıda öneriyorlar. yani 4. ayda ek gıda veren annelere carlamayın😄
YaseminAren Melmus 3 aylıkken 7200 du 4 aylıkken 7100 olmustu doktor o zaman basalttı 6 ay9100 dü bu sekılde devam dıyerek yolladı
Melmus YaseminAren masaallah gayette ekngida ile almis kilosunu derler ya ek gida kilo aldirmaz diye bizede 4.ayda baslayacagiz dedi doktor bakalim nisanda gidecegim mama istemiyor benimkide
livanurvealpinannesi61 YaseminAren 6 aylık 1 yaş kilosuna gelmiş doktor normal mi dedi size. Bana da uzman çocuk doktoru kilo alımında sorun varsa erken başlanır ek gıdaya senin bebeğinin kilosu çok fazla ek gıda da verirsen daha fazla kilo alır demişti. 4 aylıkken 7500 kiloydu.
YaseminAren Neslihan_46 ben doktor demese baslamazdm yogurt ile basladım ılk gun yogurt verdım sonra her gun bır sebze hasladım ezdım yogurtla verdım sonra 2 sebzeye cıktım kahvaltı da da ılk lor ıle basladım sonra bebe bıskuvısı pekmez zeytın ezmesı yumurta ekledım
Melmus YaseminAren kac ogun beslediniz peki 4 aydan itibaren mama yok ise yani kac saatte bir ek gida verdiniz bilgi alabilir miyim
YaseminAren Melmus kahvaltı 2 saat sınra yogurt yada meyve ogle yemegı 2 saat sonra yıne yogurt yada meyve aksam yemegı aksam 6 7 son yemek uyurken sagdıgım sutler geve uykunarası 2 kere mama
gurbetcimami Krizinka_5 3ay 27 günlük doktor 4cü aydan itibaren kabak patates püresi verebilirsiniz dedi 3-4 gün sonra başlarım
EcemCk gurbetcimami yani doktoları anlamıyorum. 180 günlük olmadan ek gıdaya başlanmamalı zaten hayatı boyunca yemek yiyecek ancak 4 aylık bebeğin sinirim sistemi bile tam gelişmez. Doğrusu 180 gündür.🌺
Bahar18 cinar_annesi3434 ben 4 ay 10 gunlukken basladik kabakan balkabagindan corba yaptim tuzsuz bi kac damla zeytinyagiyla irmikle meyve de karisitirp veriyorum ara ara
Srpapatya Krizinka_5 5.5 ayda tadım yaptık 6 aylık olduk sebze ve meyveleri haşlayıp çatalla ezip veriyorum
Azra41 asena0609 benim bişey sandığım yok . Ne yapılması gerekeceğini bana değil paylaşan sahibine söyleyin lütfen.
asena0609 Azra41 Ne yapılması gerektiğiyle ilgili yorum yapmadım farkındaysanız çünkü doktorların bile fikir ayrılığına düştüğü bi konu benim haddime değil ama sizin yanlışınızı düzelttim 🙏🏼
YaseminAren cinar_annesi3434 ben yogurtla basladım 4 5 gun sade yıgurt verdım aöıssın dıyrnılk zamanlar yutmayı da bılmıyır cunku gubluk yogurt yaptım sonra kalanı gecesi lor a cevırdım yıne gunkuk yıgurt ve peynırle devam ederken her gun 1 sebze hasladım ezdım cam rendede yıgurtka verdım tek ogunde sojra 2 3 sebze karıstırdım azcık bebe salcası zeytınyagı ekleyıp yemek yapmaya basladım
YaseminAren karelmomyy yulaf ununu da sevıyır oglum ırmık kabız gıbı yaoarsa yukaf avokado yapıyorım ıyı geliyor 🤣
MelekAcar YaseminAren merhaba benim bebeğimde 2 ay 22 günlük ve mama ve meme reddi var hiç bir şekilde sütüm kalmadı artık bende bütün mamaları deniyorum kabul etmiyor uykudayken vermeye çalışıyorum mamayı ama onuda pek içmiyor Bana bende mi siz gibi yapsam acaba
YaseminAren MelekAcar 2 ay cok cok erken kesınlıkle sut sagıp sut verın memeye alıstırmaya calisin ben 1 ay meme reddıyle ugrastım 4 aylıktı hala ıcıme sınmeyerek verdım yemegı kı almadıgım kullanmadıgım mama kalmadı