Trkmn_0317 Kızlar bebeğim 26 günlük burnu tıkalı doktor bize reçeteye yazdım onun için de bişey dedi ama izotonik yazmış bildiğimiz serum birde şırınga , bunlarla nasıl burnunu temizleyeceğiz bilgisi olan varmı acaba?
Deletedmom_100 Trkmn_0317 26 günlükte oluyor mu bilmiyorum ama doktorunuz yazdıysa oluyordur bahsettiğiniz fizyolojik serum,şırıngayla serumu çekiyorsunuz bebeğinizi kaldırıp dik pozisyonda önce sağ sonra sol tarafına burnunun sıkıyorsunuz burnunun temizlenmesi için
Busra9554 Trkmn_0317 serum fizyolojiği şırıngaya çekeceksin. Bebeği yan yatırıp yarısını Bi burnuna diğer tarafa döndürüp diğer burnuna sıkacaksın. Ama en iyi youtobe den izle öyle yap hem görmüş olursun nasıl yapıldığını.
papatya_1125 Trkmn_0317 canim 2 veya 2.5 cc çek şırınga ve iğneyle. Yan yatırıp üstteki buruna sık.kaldir yüzü yere dönük sırtına hafif hafif vur.
Busra9554 Deletedmom_100 küçük bebeklere yan yatırıp yapmak öneriliyo diye biliyorum ben. Sizin dediğiniz biraz daha büyük bebekler için. En azından 3 ayını geçmiş olması gerekir bence.
Deletedmom_100 Busra9554 tabi doğrudur,ben iki türlüde yapıyorum ama sanki o aylardada kendi dediğim gibi yaptığımı hatırlıyorum
Busra9554 Deletedmom_100 iyice araştırmak lazım işte o yüzden. Benim bebiş 4 aylık ben hala yatırarak yapıyorum o da zorla. Hiç istemiyo.
Tatlisoglum Trkmn_0317 ben çok faydasinj gördüm oğlumda YouTube de gzelce anlatımları var izleyebilirsiniz
Rbi Trkmn_0317 canım küçük ve bilmiyor isen aparatları var burun temizleme çekiyorsun sen izotonik sıktıktan sonra genizede kaçma çok olmaz az sık bide şırınga ile yapma temiz burun spry şişen varsa güzel yıka onla fıslat daha çok küçük ya burnu tahriş olmaz hem Bn öyle yapıyorum açıkcası içine izotonik sık kutunun çok rahat boğulma dan korkmazsın tecrübenin yoksa deneyin
Trkmn_0317 Rbi teşekkür ederim canım bu aklıma gelmemişti başka türlü nasıl yapacağımı da bilmiyordum ilk çocuk olunca da insan neyi nasıl yapacağını bilemiyor bazen bu şekilde yaparım anca başka şekilde korkuyorum valla ya
iremskn Trkmn_0317 ben 3 gündür yapıyorum bebeğimi dik pozisyonda çeşmeye doğru tutuyorum şırıngaya ilk önce serumu çekiyorum burun deliklerinden birine hızlı bir şekilde şırıngadaki suyu yolluyorum diğerinden akıyor zaten diğer burun deliğine uyguluyorum aynısını sonradan. Ve çok rahatlatıyor. Korkmadan direkt uygulayın hızlıca ama yatar pozisyonda olmamalı genxine kaçmasın. Her iki buruna da 2 şer kere yapıp öyle yatırıyorum sabah yine uyguluyorum :) Başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim usta oldum artık 😂😂