Srap Kızlar kızım 1 yaşında hiçbir şekilde katı yiyecek yemiyor ne yapmalıyım geç kaldım farkındayım çok sıvı verdim ona alıştı şimdi ise katı yemiyor ağzına alsa bile hemen çıkarıyor yutmuyor
Poyrazin_annesii Aynı durumdayız bnm oglumda agzına koparıp verdgımde cıgnemeden yuttugu için öğürüyor . Elınde de tutamıyr
Poyrazin_annesii Srap bn zorlamıyrm artk cnku illakı bıgun kendı başına heves edıp yıyecek. Cnku yoruldm artk ona göstermekten. Bıde bn 4 aglıkken başladım pütürlü vermeye ama yok inat ettı yemıyo
TheBaby Srap Tamam pes etme. Bir gün yutacak. Özellikle bisküvi çok işe yarıyor yutmayı öğrenmede. Benimki 11.ayda öyle öğrendi. Her gün denedim.
Namkol TheBaby Ne zaman pütürlü vermeye başladınız? Benim kızımda 6 aylık geç kalıp bu durumu yaşamak istemiyorum
Minikkusuumm Srap benimkide herşeyi yer ama mesela pilavı kuru yemez yoğurtla karıştırmak gerekiyo et tavuk bunlarida öyle yemez illa yoğurtla kariscak yada çorbası olucak ama kendi eline aldığı zaman yer herşeyi öylede karnını doyurucak kadar yemiyor mecbur bulamaç gibi yapıp ben yediriyorum 2 yaşında bu arada 1 yaşındayken de bu anlattığım gibiydi
Namkol TheBaby Valla çok korkunç patates tadıminda ezdim çok çok minik bir pütürlü verdim afedersiniz kustu. Sürekli bir öğürme refleksi. İlk çocuğum benim, ne zormuş
TheBaby Namkol Zor ama bize zor. Korkularımızdan dolayı. Püreyi kendi maması yada sütünle kıvamlayabilirsin
CizerBirAnne Srap 6 aydır sıvı tüketen bir bebeği bir anda katı gıdaya alıştırmazsınız. Yavaş yavaş arttırın pütürü. Örnek veriyorum brokoli çorbası yapıyorsanız, kıvamlı ve içinde minik minik brokoliler kalmış şekilde verin ilk etapta. Sonra yavaş yavaş pütürünü arttırın. Bu arada siz yedirirken önüne de katı halini koyabilirsiniz deneme amaçlı. Ben en baştan beri pütürlü veriyorum ama dediğim yöntemle yavaş yavaş arttırdım pütürü. Ayrıca kendi yemesine de fırsat verin. Benim kızım da 1 yaşında, artık çatalla mesela makarna yer duruma geldi.
koalamiyim Srap yumuşak muz, avokado, kivi gibi şeylerle başlayın. Eline alsın, mıncıklasın, yerlere sürsün en sonunda ağzına götürecek daha ağzıyla keşfetme döneminde geç kalmış sayılmazsınız bence