Bizimhikayemiz Kizlar mama içerken karin gurultusu oluyor bebeğimde alerji olmayan annelerde de oluyor mu yoksa alerji belirtisi mi bu?
MeReYa Bizimhikayemiz Bizde alerji yok ama genelde karnından gurultu sesleri geliyor. Midesinden de bağırsaklarından da. Bence endişe edecek bir durum değil, benim yorumum tabi.
Ucansupurge Bizimhikayemiz karın gurultusu alerji belirtisi değil gazı olduğunu gösteriyor 🤗 karın gurultusu yanında yeşil mukus kaka, kanlı kaka ,ishal ,kusma, döküntü,konak,hırıltılı nefes gibi belirtilerin bir veya birden fazlası olursa alerji denebilir.
edabolukbasi Bizimhikayemiz gazı vardır muhtemelen, kaka da mukus kan döküntü egzama gibi belirtiler varsa o zaman alerji olabilir oğlum da alerji var ama hala mama yerken karnı guruldar
2603 Bizimhikayemiz gazı olabilir bizim de karın gurultusu vardı laktoz intorelansı varmış yani hazmedememe yediklerini vs
Bizimhikayemiz Ucansupurge kakasi yeşildi hafif mukuslu gibiydi ama daha cok su gibiydi baya koyu yeşildi bide karni agriyor şöyle ki ozel mama kullaniyoduk yinede alerjisi varmı yokmu diye denemek icn normal mamaya geçtik normal mamada da işte icerken karin gürültüsü tepinme ağlama yeşil kaka
2603 Bizimhikayemiz 14 aydır alerji çekiyoruz bu söyledikleriniz alerji olabilir ki ya da laktoz interolansı en iyisini gene doktorun bilir
Bizimhikayemiz Ucansupurge yok hic vicudunda birsey yok sadece mamadan sonra aşırı karın ağrısı işte yeşil kaka aglama kirizi tepinme guruldama mama icerken
Bizimhikayemiz 2603 doktora gittim lactoza hic bakmiyolar direk inek sütü dediler laktoz alerjisi bebeklerde gorunmuyor diyorlar
Ucansupurge Bizimhikayemiz Canım sen doktorla tekrardan görüş baya alerji gibi duruyor. Alerji maması ile devam etmeni uygun görürse onunla devam edersin
2603 Bizimhikayemiz bizde de inek sütü alerjisi var normal mamaya geçtiğin için tekrar nüksetmiş olabilir biz alerji maması kullanıyoruz 14 aylık şu an devlet karşılıyor zaten o mamayı
Bizimhikayemiz 2603 biz bilerek normal mamaya geçtik aceba gercekten varmı diye çünkü hiç bir test yapmiyorlar deneyip bilebilirsin dedi doktor
Bizimhikayemiz Ucansupurge evde var alerji mamasi normalde onunu veriyordum ama hafta ici doktora gittim oğlumun gerçekten alerji olup olmadığını sordm test edemeyiz kanda goremeyiz dedi deniceksn oyle anlarsn dedi denedik ve 2 günde başladı mizmizlanmalar
2603 Bizimhikayemiz zaten testin pek bir önemi yok çünkü testte illa pozitif çıkmayabiliyor alerjisi olsa bile o yüzden süt alerjisi olduğu için 3 gün kuralı ile yoğurt peynir vs verirsen anlarsın ama bebeğin daha ek gıdaya geçmediyse mamayla anlarsın senin yaptığın gibi ve anlamış oldunuz bence varmış bulguları bariz yani 😌