-Kbr-mm Kızlar kizim 4.ay 23 günlük 3. Ayinda kalça cikikligi tanisiyla ortez kullanmaya basladik basindan gecen varmi kac ay kullandiniz ortezi .
Busra190 -Kbr-mm 40ında kalça çıkıklığı için kontrol yapıyorlar onda belşi olmadımı yokaa sonrasan öı oluyor
Esra_ruzgar1 -Kbr-mm benım kızımda var ortez ve bandaj kullandık ama vücudu tepkı vermedi doktorumuzda fazla ilgili degildi baska bir doç doktora götürdük aletlerle düzelmeyecegini söyledi ve ameliyat olması sart dedi ameliyat oldu 1 haftadır da alcıda suan
Gselenn -Kbr-mm almanyadayım 1.ay kontrolünde fark edildi ve ortaprdiye yönlendirildik. İki kalçadada çıkıklık vardı. 3.aya kadar çift bez kullandık doktor önerisiyle 3.ayda gittik düzelmişti
-Kbr-mm Busra190 40inda kalca ultrasonunda belli oldu ama kizim erken doğduğu için tam gelişmemiş olabilir 1 ay daha bekleyelim dedi doktorlar 1 ay sonraki yapilan ultrasonda belli oldu tam olarak
pinark- Kızlar bizim de ölçümde birisi 58 diğeri 62 çıktı kontrol verdi neden böyle oluyor acaba ? Sonrasında düzeliyor mu
ma2023 pinark- bizimde bugün biri 60 biri 64 cıktı. Bir ay sonra kontrol edelim %99 düzelir dedi. Ama kendi doktorumuz sorun yok dedi. Neden oluyor acaba ?
Canzey26 pinark- evet benim de öyle o şekildeydi 58 derece düzelir dedi doktor ve bir daha ki kontrolde düzeldi
pinark- ma2023 doktora sorduğumda 3.ay öncesi ölçümde olabiliyor dedi 3 aydan sonra ki ölçümler de tedavi gerektirebiliyormuş bakalım 4 nisanda gideceğiz tekrardan umarım düzelmiş olur 3aylık olmuş oluyoruz
-Kbr-mm Hediye-73 Bizde abduksiyon ortezi kullaniyoruz ayin 8ibnde 2 aydir kullaniyor olcaz en az 3 ay kullanmamiz gerekli dedi doktor çarşamba kontrol var bakalim ne diyecek bebek 6 aylik oldugunda iyilesme görmezsek alçıya aliriz dedi umarim gerek kalmaz
-Kbr-mm pinark- ultrasonds kalca degerleri esit cikmadi röntgen cekildi ve kalca cikikligi oldugu söylendi direk ortez ile basladik bizim babamızda varmis kucukken genetik oldugu söylendi
Hediye-73 Bir kaç güne 6 ayimizi dolduracaz . 2 aylıkken teşhis konuldu bandajda pek ilerleme olmayınca bunu kullanıyoruz şuan iki ay sonra kontrol umarım oturmuştur.
Hediye-73 -Kbr-mm geçmiş olsun umarım gerek kalmaz alçı çok zor bu gene iyi. Banyosunu yapabiliyorsun. Biz daha yeni kullanıyoruz bir hafta oldu 2 ay sonra kontrole gidicegiz.
-Kbr-mm Hediye-73 sizede cok gecmis olsun bebeginizin rontgen goruntusu falan varsa atabilirmisiniz rica etsem . Çünkü benim kizima tam olarak kalca cikikligi diyemeyiz kemik kucuklugu var sag kalca kemigi tam olarak gelisimini tamamlamis dediler bi karsilastirma yapcam
-Kbr-mm Gselenn bize ortopedi doktoru cift bezin faydası olmaz dedi o yüzden sarmadım ama keşke sarsaydım sonra doktor değiştirdik