papatyam-34
Bizim süreç şöyle başladı:
1 aylıkken bile yüzünde egzema vardı.Kafasında, kaşlarında,kulak arkasında,kirpik diplerinde yoğun konak vardı. Vücudunda da kırmızı isilik gibi iz vardı. Kakasını sesli şekilde yapıyordu. Boğazında da hırıltı vardı.Çocuk doktoru atopik dermotit ve seborait dermotit tanısı koydu. Nemlendirici krem yazdı ve neyden olduğunu sen deneyerek bul dedi. Yasaklı besinler yazdı. Ben o listeye uyamadım. Sadece sütü direkt içmiyordum. Fırın ürünlerinde yiyiyordum. Birde yumurtayı direkt yemedim. O ara menemen,omlet vs yemedim. Latte,süt vb içmedim. Boğazındaki hırıltı geçti. Yüzü de düZeldi. Kremlerin de faydası var tabi.Duşta da doktorun dediği markayı kullanıyorum.
Bebeğin ayı ilerledikçe ben dikkat etmeyi azalttım. Ne zaman çok süt ürünü yesem,mesela kahvaltıda peynir gün içinde ayran,yoğurt,sütlü tatlı. Yüzünde pütür pütür egzema oluşuyor. Yemeyi bırakınca 1 haftada falan düzeliyor.
Alerji doktoruna gitme sebebim kakada mukus çok arttı ve kan gördüm. Bizim cilt testinde süt alerjisi çıktı. Bize değer aralığı falan söylemedi. Sadece baya alerjisi varmış dedi. İşte az az ye dedi. Ben de onu dinledim. Ama sanki iyi gelmedi kızıma. Kakası iyice yapışkan kıvama geldi,huzursuzluğu arttı,kızarıklıkları arttı. Bu yüZden başka doktora gideceğim. Kesilmesi gerekiyorsa ben de bütün süt ürünlerini keseceğim.
Tıp bilgim yok,hiçbir şekilde yönlendirme yapmak istemem. Benim kızımda hayati şeyler olmadı. Ama başka çocukta ne etki yapar bilemem. Siz de güvenilir bir doktor bulup onunla ilerleyin. Alerjen gıdalar doktor gözetiminde verilip doktor onay verirse yenmeye başlanıyor. Yani size yiyin diyemem siz doktora danışın.
Allah yardımcımız olsun.