yabancibiri Merhaba kızlar net bir cevap arıyorum ama bulamadım bi türlü. Haftaya doktorumda randevum var doktorum erkek, spiral kontrolü + smear testi yapılacak. O gün oruç tutsam kabul olur mu? Yoksa tutmamam mı gerekiyor
Anneumudu yabancibiri benim bildiğim oruçluyken jinekolojik muayene olmaz. Zira oruçluyken eşimin yanında bile soyunmamaya dikkat ederim. Tabi bu benim bildiğim. Bence buna en iyi cevabı @[silindi] verir🌺♥️
Duyulurum yabancibiri Google böyle diyor Jinekolojik muayene sebebiyle oruç bozulmadığı gibi smear işlemi, rahim ultrasonu ve ağızdan ilaç almayı gerektirmeyen biyopsi yaptırmak da oruca zarar vermez.
benaslindayohum yabancibiri şehvet vs içermiyor sağlık hususunda olduğu için sıkıntı olmuyor diye biliyorum bende ama üstte kalsın
[silindi] yabancibiri Saremmmm jinekolojik muayene ile ilgili iki ayrı hüküm vardır ki bunları tek tek ele almakta fayda vardır. Birçok kadın jinekolojik muayene sebebiyle gusül abdesti alınması gerektiğini düşünüyor. Halbuki gusül abdesti sadece adet bitiminde, birliktelik sonrasında ve birliktelik olmasa da şehvetle akıntı gelmesi sebebiyle gerekir. Jinekolojik muayeneyi yapan doktorun kadın veya erkek olması, muayenenin el veya cihazla yapılması hükmü değiştirmez. Muayene sebebiyle gusül abdesti almaya gerek yoktur. Mevzunun oruçla ilgili boyutunda ise çok ince bir detay vardır. Başlı başına muayenenin oruca bir zararı olmasa da muayene için kullanılacak cihazın etrafına jel sürülmesi halinde vücudun içerisine bu jel gireceği için orucu bozar. Mümkün olacaksa tedaviyi Ramazan sonrasına bırakmak çok daha isabetli olur. Zaruri bir durumdan ötürü ertelenemeyecekse o gün yine niyet edilir ve oruç tutulur fakat ihtiyaten Ramazan sonrasında bir gün kaza tutulur 🌺
yabancibiri Duyulurum açıkcası bizim burda bir bayan arkadaş yani hoca falan değil kendiside tutmamam gerektiğini söyledi. Benimde biraz aklım karıştı
35lavanta yabancibiri Bilgim yok ama mantıken hastalık bu işin içinde cinsellik şehvet falan yokki bozulacağını düşünmüyorum ama @[silindi] hocamız en doğru cevabı verecektir 🌸
Mihre Alt tarafa giricek jelli cihazın orucu etkilemesi ne kadar mantıklı?Kusura bakmayın.Oruç ağızdan mideye yiyecek içecek girmemesi,bişey yiyip içmemek ,nefsi terbiye etmek değil mi ?Cinsel haz yok bişey yok neden bozsun ki orucu ?