Cerenmert Bebeklerinize yoğurdu hangi sütten mayalıyorsunuz? Markette satılan günlük cam şişe sütlerdenmi yoksa inek sütünden mi? İnek sütü yararlı değil diye duydum mikrop fazlacaymıs siz nasıl yapıyorsunuz?
HEY03D Cerenmert yoğurt olunca sütün formu değişiyor o yüzden sıkıntı olmuyor direkt süt değil yogurt veriyoruz o yüzden. Ben bir gıda mühendisi takip ediyorum dost altın süt kullanıyordum BİM’in markası ama kaldırılmış dost günlük süt alıyorum. Cam şişeler yeteri kadar dezenfekte edilmemiş olabiliyormuş o yüzden onlardan almıyorum. Maya olarakta e bebekten “yomini probiyotikli evde yogurt mayası” alıyorum
parla19 Cerenmert bu konuyu bende merak ediyorum bekleyeyim dışarıdan açık süt satan yerlerden mi alıp yapalım marketteki günlük sütlerden mi
melodika Ayyyy bu konuda beni bilen bilir forumda 😅🙋🏻♀️ günlük süt ile bir türlü tutturamadım. Çiğ süt aldım ve eniştemin tarifi ile güzel yoğurtlar yaptım 😂
TuDiNu-- Ben keçi sütü alıyorum. Anne sütüne en yakın ve faydalı olan oymuş. Kızıma göre haftalık bir kilo alıyorum. Minik kavanozlara mayalıyorum. Kızım baya sevdi tadını. Tavsiye ederim, alabilirseniz sağlıklı ve faydalı oluyor.