Acemimom1 Kızlar orucluyken nasıl emziriyorsunuz? Günde kaç kere? Bebeğiniz kaç aylık? Ben çok zorlandım ilk gün açıkçası acliktan değil pek hissetmedim ama psikolojik sütüm gitti mi gidecek mi korkusu sardı ama çok tutmak istiyorum. Bu gece çok emdi ve hiç uyumadı muhtemelen tutamayacağım. Bebeğim 7 ay 25 günlük bu arada
Whatornot Acemimom1 Berat kandili ve sonrasında 2 gün oruç tutmuştum hiç sütümde azalma olmadı ama Ramazan’da daha ilk günden 150 ml sütüm azaldı. Malesef bu Ramazan ara vericem
Ebrucekin Acemimom1 4 aylik valla oburundede 4 aylikken baslamistim gunde bilmiyorum saymadim ama emiyo yiyoda biraz bakalim bugun yeni tutucam
Katun Acemimom1 kişiden kişiye değişir herhalde ben normalde de günde 2 öğün yerim kahvaltıyı geçiştiririm hatta ama etkilenmez sütüm geçen sene tuttuğumda oğlum 7 aylıktı sanırım sorun yaşamadım bu sene 1.5 yaşın da zaten yine sorun olmuyor
minikurabiyeninannesi Acemimom1 dinimiz de kolayı var tutmamak :) ben emzirmiyorum mama veriyorum ama emzirseydim tutmazdım açıkçası bebeğimin rızkıyla oynamamak için ♥️ sonra tutarsın annesi bence tutacağım diye strese girme 😊
Acemimom1 Sağım yapmadığım için bilemiyorum ama göğüs şişkinliği olarak sanki azaldı sütüm ya bu gece hiç uyumadık zaten çok huzursuz muhtemelen tutmayacağım baya da istiyordum ya Whatornot Mrvunluu
Mrvunluu Canım daha bebeğin küçük, öyle tam anlamıyla ek gidaya geçmiş değildir diye düşünüyorum kesilmez belki ama kesilirse diye dikkat et gene de Allah kabul etsin🙏
Whatornot Acemimom1 benim kızda emme refleksi yoktu hep sağarak verdim bugün 7 aylık oldu hala sağarak devam ediyorum
donut Kişiye göre degişiyor Bazısı tutar sütü etkilemez Bazısı tutar sütü kesilir yaniii Ama bence emziren bir anne oruç tutmamalı allah biliyor sonuçta cocugunun süt hakkına da girmemiş olursun Tutulmaması en hayırlı ve mantıklısı bencee
Mrvunluu Bu arada ben kızım 1 yaşını geçmesine rağmen korkuyorum çünkü fazla öyle yemek yiyen bir bebek değil o yüzden güzel bi kuru meyvelerden koyu meyve suyu yaptım(dut,hurma,incir,kayısı) bir de bol bol su içmeye çalışıyorum inşallah kesilmez🙏
Burcumstk Benimde bebeğim 6,5 aylık tuttum ilk gün sıkıntı yaşamadım ama korkmuyor değilim aç kalıyormu kalacakmı diye 🤦♀️
Ebrucekin Burcumstk valla bizde 4 ayliz bende veriyorum napim ben ilk cocumada erken basladim hiç sıkıntı cekmedim emziriyorumda orucumuda tutuyorum bugun kayivaldime cagirdim vala biraz ondan zoe gecti ama zaten dinlenince doluyor sütü
fadme_cifci21 Kızım 18 aylık tutuyorum emziriyorum geçen sene küçükdu tutmadım bu sene tutuyorum çok şükür 🤲🏻
Ardenikoo Acemimom1 çok düşünmemek lazım kesilir mi kesilmez mi diye dene kendini bakalım zaten vücûd aşılıyor gün geçtikçe benim 13 aylık oğlum var ilk gün öğle saatlerinde açlık bastırdı ondan hariç çok zorlanmadım sadece emzirirken çok fazla halsizlik oldu sahurda peynir haşlanmış yumurta bildiğimiz klasik kahvaltı yaptım birde yulaf lapası bu şekilde beslendim ilk gün böyle geçti emdiği zaman geldi sütüm ikinci gün de bir azalma olmaz inşallah ama sizin bebiş daha küçük ek gıdaya da yeni yeni başlamışsınız takipte kalın bebişlerimiz daha önemli 🫶🏻
Enesra Acemimom1 aynı korku bende de var 16 aylık neredeyse kızım. Sürekli de emiyor nasıl olacak bilmiyorum. Herkes tut bişey olmaz diyor ama bakalım 🙄
Hlycngz Benimde bebeğim 7 aylık bende denedim ama çok zorlandım sanki agustos sıcagında tutmuş gibi yandım su diye okadar cok emdiki içim çekildi sanki bilmiyorum napcam bugunde deniycem ek gıda güzelgidiyo ama yinede sürekli emmek istiyo huzursuz diş çıkarcak sanırım bide cokta istiyorum tutmak ama Allah büyük bakalım 🤲🏻
Ayse33mehmet 4ay 24 günlük bebegim var bakalim bugün bende niyetlendim nasil bi gun bekliyor emziriyorum umarim sorun olmaz azalirsa devam etmeyecegim denemek istedim bugun