Monalisa577 Arkadaslar bugun bebegimin 4. Ay asisi icin saglik ocagina gittik hemsire kafasini kontrol ederken bingildak kapanmis cok az kalmis dedi hemen cocuk doktorunu cagirdi o da bakti sizi korkutmak istemiyorum ama kapanmasi iyi birsey degil d vitaminini cok mu verdin yada anne sutunden cokmu kalsiyum aliyor dedi kendi doktorunuzla bir gorusun dedi beyin gelisimi durabilir dedi apar topar cikip kendi doktoruma gittim ve gelisminin gayet iyi oldugunu oyle birsey olmadigini soyledi gercekten cok arada kaldim hangisi dogru soyluyor anlamadim sizce baska doktora daha goturmeli miyim
aylinpala Monalisa577 bize de sağlık ocağı bugün bıngıldağının küçük olduğunu ve baş çevresini her ay kontrol edeceğini söyledi. Büyüyüp büyümediğini kontrol edeceklermiş. Haftaya doktorumuza gidicez bizde. 7 aylığız
sseralyaa Monalisa577 sizi bence çok korkutmuşlar. Benim bebeğimin de bıngıldağı küçük mesela doktorum erken kapanabilir dedi. Bıngıldak kapanması sorun teşkil etmez, baş çevresi ayına göre gelişim göstermezse problem oluyor. Doktorunuza danışın isterseniz bu durumu da. Her şey yolundaysa eğer korkmayın
Sedaalya Monalisa577 bıngıldak erken kapanabilir. Önemli olan her ay düzenli baş çevresinin büyümesi. Görümcemin kızında 3-4 aylık iken kapanmıştı her ay takip edildi şuan 3 yasında maşallah. Keşke böyle hemen korkutmasalardı sağlık ocağındakiler. Kii daha kapanmamış yanii
Monalisa577 aylinpala doktorum bana her ay kontrol edecegiz felan da demedi yani hicbisey demedi direk hersey iyi dedi ama saglik ocaginda cok korkutmuslardi beni hangisi dogru soyluyor anlayamadim
aylinpala Monalisa577 doktorunuza güvenin. Eğer çok ikilimde kaldıysanız başka bir çocuk doktoruna daha götürün isterseniz
Monalisa577 sseralyaa evet cok korkuttular beni beyin gelisimi durur yok kafasi vucuduna gore cok kucuk kalir vucudu gelisir kafasi gelismez nssil hastaneye yetistigimi bilmiyorum doktor ayini ve basini kontrol etti oyle birsey yok dedi genede icim icimi yiyor baska bir doktora gostermeden icim rahat etmeyecek 🙏
sseralyaa Monalisa577 tabiki içiniz rahat edecekse götürün ama dediğim gibi her ay düzenli kontrol edilmesi gerekiyor banada öyle söylediler. Kuzenimin çocuğunun bıngıldağı 5. Ayında kapanmış mesela şuan 6 yaşında maşallah çok zeki bir çocuk. İçinizi rahat tutun ☺️ bende ilk başlarda bıngıldak küçük olduğu için endişe etmiştim ama rutin kontrolde baş çevresi ayına göre gelişiyorsa sorun olacağını sanmam 😌
annesininkuzusuu1 Monalisa577 sağlık ocağının ebeleri hep abartıyor birebir aynısını yaşadım dr 3 aydan sonra kapanması sıkıntı değil dedi ayrıca anne sütünden kalsiyum fazla mı alıyor ne demek ya sanki biz göğüsümüze cc ile vitamin mi koyuyoruz bebeğin neye ihtiyacı varsa anne vücudu ona göre süt üretir saçmalaşmışlar bayaa
RmznElf Monalisa577 canm için rahat etsin götür araştır ama korkma bence. Benm ikizlerimden oğlan olanın kafası büyük bıngıldak da sizin aylarda küçücüktü kapandı kapanaktı. Bende burda okudum araştırdım korktum. Ebemizde doktor da korkulacak bsy olmadığını söyledi. Kimisi d vitamini bırak falan yazmış. Doktor bile bırakılmaz dedi. Bıngıldak kapanması değilde kafa çapı ayı ile orantılı mı ona dikkat ediyorlar canım
Monalisa577 RmznElf evet saglik ocagindaki bana d vitaminini birakabilirsin dedi ama doktor kesinlikle birakma gelisimi için onemli dedi gercekten kafam karisik
GokBerTUG Monalisa577 benim küçük oğlumun da erken kapandı her ay kafa çevresi gelişimini takip etmeniz yeterli olacaktır ALLAHın izniyle hiç bir şey olmaz. Kafanıza çok takılıyorsa aralıklarla kontroller için çocuk doktoruna götürebilirsiniz.
S2022 Monalisa577 sağlık ocakları insanları saçma sapan paniğe sürüklüyo,takip eden çocuk doktoru kadar bildiklerini sanmıyorum,o yüzden çocuk doktorunuza güvenin,ikilemde kaldıysanızdw başka çocuk doktoruna gösterin
Masal04 Bugün n kolum bebegimin bıngıldağına bastırır gibi oldu birden çektim ama bişe olsaydı ağlardı demi.
Duygulinaa Monalisa577 aynısı bizede oldu cnm hemsire kapanmis ayina göre erken dedi kendi doktorumuz kapanmadigini ayrica kapansada önemli olan bas cevresinin gelisimi demisti eger icin rahat degilse baska doktora götür
Dnzdrn1822 Benimde bebeğim 6 aylik şuan. sağlık ocağında kontrolde kapanmak üzere hemn doktorunuzua gidin dedi. Bende önce araştırdım çok video izledim okudum. Önemli olan her ay baş çevresinin büyümüsiymis bingildagin 3 aydan sonra kapanması normal kabul ediliyor. Her ay ölçüm yapılıyor zaten kontrol icin. Ben doktora gittiğimde her ayki ölçümleri söyledim ona gayet guzle büyümüş dedi tahlil yaptırdı. Hormonlar iyi d vitamini keselim 1 ay dedi sonra tekrar kontrol edelim dedi. Ama merak etme korkulacak bisey yok dedi.