Skrng Merhaba kızlar Rabbim oruçlarınızı kabul etsin inşallah size bir sorum olacaktı, sabah ezan okunurken su içilmemesi gerekiyormuş ama ben bunu bilmiyordum ve ezan okunurken su içtim orucum kabul olmaz mı 😞
tombikdonerkankasiiskender Skrng bilmediğiniz şeyden sorumlu değilsiniz ama artık biliyosunuz ve yapmamalısınız ezan okunduğu an vakit başladı anlamına gelir nasıl ki akşam ezanı okunduğu an orucu açıyoruz ezan bitsin diye beklemiyoruz onun gibi düşünün Allah kabul etsin ❤️
Betul625 tombikdonerkankasiiskender tam olarak öyle değil ve ne yazikki bunun hala bilgisine ulaşamayanlar var. Orucun başlangıcı imsak vakti ile başlar, yani ezan okunmadan 20 dakika önce baslar . O dakikadan sonra hic birsey yenip içilmemeli
tombikdonerkankasiiskender Betul625 bunu hiç duymadım bişey diyemem, ezan da zaten imsak vaktin de okunuyo yani takvimlerde telefonlarda imsak saati olarak gösterdiği vakitte ezan okunuyo neden böyle peki
anataraf1leoparbenim Betul625 imsak olarak bakıyoruz ya aslında bi yerden daha duymuştum doğruluğu nedir sağlam kaynak vs varmı ?