Birkucukbebekmeselesi malesef biraz eskinin insanının, birazda anne babaların beklentileri üzerine yanlış yetişen nesiller olduk. Erkek çalışır para kazanır, kadın ev işi yapar, çocuk bakar, kocasına itaat eder. Yüce Tanrım. Artık öyle bir devirde değiliz. Kadınlarda çalışıyor. Erkeklerin bu benlentilere girmesi bana aşırı saçma geliyor. Hayat müşterek ve bir kadın çamaşır yıkamak, ütü yapmak, ev temizlemek, banyoyu yıkamak, çocuk büyütmek ya da dışarda koca bir hayat akarken tüm zamanını mutfakta yemek yaparak geçirmek için evlenmez ki. O evi o hayatı birlikte paylaşıyorsa insan herşey ortak olmalı, ortak yapılmalı. Benim eşimin de evlenince benden çok beklentileri vardı. Halbuki benle evlenene kadar yalnız yaşayan, herşeyini kendi yapan bir adamdı. Ben o tavizi vermedim ama. En başından ben süpürdüysem o arkamdan sildi, ben mutfağı topluyorsam o banyoyu yıkıyor, ne bilim ben çamaşır yıkayıp katlıyorsam o ütü yapıyor. Böyle olmak zorunda. Anneme anlattım geçenlerde. İyi seni kapının önüne koymuyor diyor bana. Ya neden hiyerarşi yapıyorsun ki. Neymiş erkek iş yapmazmış. İşte bu yüzden kadınlar sürekli aşağılanıyor ve erkeklere karşı ezik bırakılıyor. Ben emzirdiğim için bu yıl tutamıyorum oruç. Eşim kalkıp kendine hazırlıyor bişeyler. Benim bebeğimde sizin bebeğiniz gibi uyumayan bir bebek. Kaldı ki uyusa bile bu kocamın karnını düşünmek zorunda olduğum anlamına gelmez. Şükür kalkıp hazırlayabilir. Kimse kimsenin kölesi değil sonuçta ve bu sanki çok ayıp bişeymiş gibi lanse edilmemeli… Keşke kadınlarında bir insan olduğunu eskiler anlasa da ona göre davransa. Benimde bir oğlum var. Allah nasip ederse hiç o şekil yetiştirmicem. Beklentisiz olsun ve tırnağı oldukça kendi kafasını kaşısın. Beklentisiz yaşamak esas mutluluk sonuçta…..